Dosavadní kouč Aleš Jindra včera na svůj post sám rezignoval. Tým zatím povede asistent trenéra Petr Chaluš. Senku nevyšel vstup do sezony, po pěti kolech se krčí se třemi body na předposledním patnáctém místě.

„Nedaří se nám, dlouhodobě máme problémy s koncovkou. Zkoušeli jsme všechno možné, jak z nepříjemné situace vybřednout, ale nic z toho nevedlo k obratu. Dospěl jsem k přesvědčení, že změna na postu trenéra může přinést impuls, který mužstvo znovu nastartuje. Neříká se mi to lehce, Senco je mojí srdeční záležitostí, odpovědnost za výsledky jde ale za mnou a v dané situaci je to podle mne nejlepší řešení,“ řekl Deníku Aleš Jindra, který jako hráč oblékal v nejvyšší soutěži dresy Viktorie Plzeň a Blšan.

Jindra, který v minulosti působil v roli asistenta trenéra pražské Sparty a jako hlavní kouč vedl druholigový Sokolov, převzal divizní Doubravku před dvěma lety rovněž v rozběhnuté sezoně po Pavlu Vaigovi, jenž tehdy zamířil jako asistent trenéra Michálka do třetiligových Domažlic. Pod Jindrovým vedením skončilo Senco na pátém místě, letos pak na deváté příčce.

Trenér Jindra postupně zabudoval do týmu řadu mladých hráčů. „Je to perspektivní mužstvo, které brzy zase začne střílet góly a bude stoupat tabulkou vzhůru,“ věří Jindra.

Vedení Senka by chtělo otázku trenéra vyřešit co nejdříve. „Alešovy důvody chápeme, chtěl svým odchodem něco změnit. Musíme jednat rychle, chceme, aby nový trenér vedl tým už v sobotní zápase s Českým Krumlovem,“ uvedl prezident Senka Doubravka Vladimír Chaloupek.

Jindra podle informací Deníku bez fotbalu dlouho nebude, měl by vést Čížovou, nováčka a poslední tým České fotbalové ligy. „V úterý máme jednání a věřím, že se dohodneme. Pro mne to bude nové prostředí, nová motivace,“ dodal Aleš Jindra.