Tohle bude tvrdý oříšek. Nepříjemný, důrazný a houževnatý soupeř, vyhecované publikum. I přesto musí fotbalisté Viktorie Plzeň v dnešní dohrávce 16. kola ve vršovickém Ďolíčku proti Bohemians Praha uspět, pokud se chtějí vedoucí Slavii přiblížit na rozdíl jediného bodu.

„Sami hráči jsou namotivovaní dost, protože pro nás zatím nic jiného než titul neexistuje. Chceme se dotáhnout na Slavii, takže doufáme, že na Bohemce vyhrajeme," věří v sílu týmu asistent trenéra Viktorie Plzeň Zdeněk Bečka.

Západočeši se ale budou muset vypořádat s bouřlivou atmosférou, v Ďolíčku je čeká fotbalové peklo. Druhý vzájemný zápas na začátku prosince se nehrál kvůli promrzlému trávníku, což domácí fanoušci přijali s velkou nevolí. Navíc Bohemians tehdy dostali za nepřipravené hřiště pokutu 350 tisíc korun. To vše se v atmosféře na stadionu určitě odrazí a prověří mentální sílu hráčů Viktorie.

Čtěte také: Viktoria vydřela tři body, nad Libercem zvítězila 1:0

„Po podzimním odložení zápasu tam nyní pro nás bude horší prostředí, diváci jsou blízko u hřiště a Plzeň tam nemilují. Ale máme dostatečně mentálně silný kádr, abychom to zvládli," míní Zdeněk Bečka.

Trenér Pivarník už může počítat s Řezníkem a Hořavou, kteří si odpykali disciplinární tresty. Nejistý je start Hejdy, jež se zranil při utkání s Libercem.

Plzeň na jaře není ve své kůži, ale kouč Bohemians Miroslav Koubek názor některých médií o krizi Viktorie odmítá. „Jestli to někdo tvrdí, nemá pravdu. Plzeň má individuálně velmi dobré hráče s mezinárodními zkušenostmi, kteří dobře pracují s míčem," upozorňuje trenér, který s Viktorií získal titul. Svůj tým ale i přes respekt k soupeři povede za úspěchem. „Všichni hráči musí odvést maximální výkon. Chceme bodovat," dodává Koubek.

Bohemians 1905 - Viktoria Plzeň

Středa 15. března, 17.00 (ČT Sport)
Rozhodčí: Hrubeš.
Bohemians: Fryšták – Dostál, Buchta, Krch, Švec, Havel – Hubínek, Jindřišek – Mašek, Kabajev, Luts.
Viktoria: Kozáčik – Řezník, Hejda (Hájek), Hubník, Limberský – Hromada, Hrošovský – Kopic, Hořava, Zeman – Krmenčík.