Záložník Viktorie Plzeň Tomáš Hořava se vší silou opřel do balonu, poslal ho levačkou nezadržitelně do sítě a přidal tak druhý gól svého týmu.

Vaše radost z gólu byla veliká, z tribuny to vypadalo, že snad ještě větší než jindy. Bylo to proto, že jste se v lize už delší dobu netrefil?
Máte pravdu, naposledy jsem dal gól v prvním kole proti Dukle, takže už je to nějaká doba. Já mám ale samozřejmě radost z každého gólu.

Míč vám nezištně přihrál Michael Krmenčík. Nemyslel jste si, že bude střílet on?
Byl jsem trochu překvapený. Balon tam pak chvíli poskakoval, dokonce jsem si v jednu chvíli myslel, jestli se nepřestalo hrát třeba kvůli ofsajdu. Když jsem dal gól, měl jsem velkou radost.

Pavel Vrba
Vrba: Máme co napravovat

Sledoval jste při zakončení pohyb brankáře Melichárka?
Přišlo mi, že při tom tak trochu zaspal. Když jsem přiběhl k míči, měl jsem pocit, že mám poměrně dost času. Snažil jsem se balon trefit a dát co největší ránu, což se mi také podařilo. Spadlo to tam.

Čemu přikládáte proměnu týmu oproti zápasu v Luganu?
Důležitou roli sehrává domácí prostředí, kdy máme za sebou naše diváky. Ostatně většina mužstev hraje doma lépe než venku. Na druhou stranu si myslím, že jsme i při venkovních zápasech předváděli v naší lize dobrý fotbal. Je to možná fráze, ale každý zápas je jiný. A Lugano hrálo velmi dobře zezadu a mělo výborné brejky. My jsme naopak utkání nezvládli takticky, dělali jsme chyby v tom, že jsme se nezachytávali s hráči soupeře a nabízeli jim možnosti k protiútoku. Jsem rád, že se nám proti Brnu dařilo a tak trochu jsme dali zapomenout na Lugano.

Sérii výher jste natáhli na jedenáct zápasů, na druhou Slavii máte náskok 11 bodů. Jak se vám to poslouchá?
Ta série je úžasná a chceme v ní co nejdéle pokračovat. Náskok je veliký, což je pro nás dobře. Na druhou stranu ještě zbývá devatenáct kol. To je ještě hodně.