Před reprezentační přestávkou šli na čele tabulky do trháku, ligu vedou o čtyři body před Zlínem 
a o šest bodů před pražskou Slavií a Mladou Boleslaví. 
A právě Středočeši budou dnes soupeřem lídra tabulky, fotbalistů Viktorie Plzeň.

Bitva prvního týmu se třetím nebo také nejlepší obrany (9 inkasovaných gólů) s nejlepším ligovým útokem (25 vstřelených branek) je šlágrem kola.

„Mladá Boleslav má kvalitní stabilizované a dobře poskládané mužstvo, které je už delší dobu pohromadě," říká na adresu soupeře trenér Viktorie Plzeň Roman Pivarník.

V čem spatřuje kouč lídra tabulky největší přednosti Středočechů?

„Hráči Mladé Boleslavi jsou fotbaloví, ale také velice důrazní a silní ve standardních situacích. Je to nepříjemný soupeř," míní trenér Viktorie, který se v ligové přestávce musel obejít bez devíti reprezentantů. „Všichni se vrátili zdraví, mužstvo je pohromadě," pochvaluje si Pivarník.

Krmenčík prožívá nejlepší období v kariéře

Velkou radost měl z výkonu útočníka Michaela Krmenčíka, který ve svém debutu v národním mužstvu v kvalifikačním zápase proti Norsku vstřelil i svůj premiérový gól a přispěl tak k cenné výhře 2:1.

V přípravném utkání proti Dánsku nastoupil ve druhém poločase a stejně jako proti Norům patřil k nejlepším. Urostlého útočníka úspěšný start v reprezentaci potěšil. „Jsem za to moc rád, prožívám nejlepší období v kariéře a moc si přeji, aby to tak pokračovalo," říká Michael Krmenčík.

Zajímavosti před utkáním v Mladé Boleslavi – z posledních jedenácti vzájemných ligových zápasů vyhrála Mladá Boleslav dva 
a Viktoria devět
– Mladá Boleslav získala 
z posledních tří ligových kol jen bod
– Mladá Boleslav vstřelila 
v každém utkání této sezony gól, celkem ve čtrnácti zápasech po sobě
– Mladá Boleslav má 
na podzim s 25 góly nejlepší útok ligy
– Viktoria devět kol 
po sobě v lize neprohrála 
(8 výher, remíza)
– Viktoria má s devíti inkasovanými góly nejlepší obranu ligy
– Jan Chramosta (Mladá Boleslav) čeká na jubilejní 50. ligový gól
– David Limberský může nastoupit k 300. ligovému utkání
– trenér Pivarník odkoučuje stý zápas v české lize

Odborníci i fanoušci hodnotí vysoko jeho výkony, v médiích se často skloňuje jeho jméno. Rodák z Kraslic ale i přes velkou chválu, kterou slyší kolem sebe, zůstává nohama pevně na zemi.

„Úspěchy si moc nepřipouštím a už vůbec si nemyslím, že bych měl být namyšlený – pořád mám co zlepšovat," říká skromně.

„Chci na sobě dál pracovat. Pro mě je i nadále nejdůležitější zůstat v sestavě Viktorky a dál se rvát o reprezentační dres," svěřuje se. I když má za sebou náročné měsíce, motivace do zbytku podzimní sezony mu nechybí.

Do Boleslavi pro tři body

„Chceme se poprat o postup v Evropské lize a v české lize máme za cíl zůstat na prvním místě ideálně až do konce sezony," přeje si Krmenčík, který se čtyřmi góly patří na podzim společně s Tomášem Hořavou a Lukášem Hejdou do trojice nejlepších střelců Viktorie.

Krmenčík svoji výbornou formu nepřeceňuje a nelétá v oblacích, ale před těžkým zápasem v Mladé Boleslavi mu nechybí zdravé sebevědomí. „Já chci každý zápas vyhrát. A úspěšní chceme být i jako tým – do Boleslavi si jedeme pro tři body. Je před námi závěr podzimu a chceme ho zvládnout," prohlašuje.

Mladá Boleslav i Viktoria vyznávají útočné pojetí hry, vzájemné souboje nepostrádají dramatičnost a není v nich ani nouze o góly. „Boleslav má běhavé a kombinačně vyspělé mužstvo. Pro diváky by to mohl být pěkný zápas," míní Michael Krmenčík.

Bude se v sobotu líbit i jemu a jeho spoluhráčům?