Ještě ve středu si užívali dovolené, ale ve čtvrtek už se potili na běžeckém pásu nebo se trápili s činkami. První dva dny přípravy fotbalistů FC Viktorie Plzeň jsou vyhrazeny individuálním funkčním a silovým testům.
Polovina kádru Viktorie testy absolvovala přímo v prostorách Doosan Areny ve čtvrtek druhou polovinu hráčů to čeká v pátek.
Mezi prvními se ocitl na běžeckém pásu záložník Aleš Čermák.

„Zátěžové testy jsou po volnu vždy šok pro tělo. Člověk do toho skočí takovým zápřahem. Jsem rád, že mám ještě zítra volno a trénovat budeme až od soboty. Alespoň to můžu vydýchat. Druhý den totiž cítíte na těle hlavně silové testy,“ svěřil se Aleš Čermák.

Mladý záložník Viktorie prožil nezapomenutelný závěr minulého roku – stal se totiž otcem. Jeho přítelkyni Dominice se dcera Ema narodila před vánočními svátky.

„Hned den po posledním zápase jsme jeli do porodnice, pak se malá narodila a holky pustili domů na Štědrý den dopoledne. Byl to nejkrásnější dárek, jaký jsem si mohl přát,“ rozplýval se šťastný novopečený otec.
„Ema je zatím andílek, dobře spí i v noci. Doufám, že se to nezmění. Obě holky jsou zdravé, to je nejdůležitější,“ pochvaluje si.
Z nové životní role tatínka obavy nemá. „Pár let zpátky se mi narodila malá sestra, takže už tehdy jsem si leccos vyzkoušel, například přebalování,“ usmívá se Aleš Čermák.

Funkčními testy včera pošel také Jan Kovařík, kterého zastihl závěr podzimní sezony ve výborné formě. Při testech každoročně dosahuje nejlepších běžeckých výsledků.

„Příprava je na začátku a všichni víme, že musíme makat. Čeká nás náročné jaro, ve kterém budeme bojovat o titul i ve vyřazovací fázi Evropské ligy,“ uvědomuje si Jan Kovařík.

„Běžecké a silové testy po dnech volna jsou náročné, ale všichni víme dopředu, že je musíme podstoupit,“ dodal Kovařík.
Dnes se podrobí testům také všechny tři posily Viktorie – Erik Pačinda, Joel Ngandu Kayamba a Jean-David Beauguel. Chybět nebude ani útočník Marek Bakoš, který se vrací do Plzně po podzimním hostování v Trnavě.

První společný trénink absolvují fotbalisté Viktorie v sobotu dopoledne na hřišti v Luční ulici. Na něm už bude chybět stoper Tomáš Hájek. Sedmadvacetiletý obránce stráví jarní část sezony na hostování v Mladé Boleslavi.

ZÁPAD ČECH patří k tradiční líhni hokejových talentů. Jedním je i plzeňský forvard Dominik Soukup (na snímku), který ve svých patnácti letech několikrát okusil, jaké to je mít na sobě reprezentační dres.
Dominik Soukup: Jsem hrdý na to, že můžu reprezentovat