„Liga mistrů je pro všechny velká motivace. Pro klub je to prestižní soutěž a pro nás hráče je to na klubové úrovni nejvíc, čeho můžeme dosáhnout,“ řekl Daniel Kolář na tiskové konferenci po včerejším tréninku v Luční ulici. Viktoria načne jarní část sezony s náskokem 14 bodů na prvním místě. „Dá se ztratit. Co na to říct?“ odpověděl na dotaz, jestli se ještě dá promrhat luxusní náskok.

Po další novinářské otázce, co by se muselo stát, aby Viktoria náskok promarnila, se otočil na mluvčího klubu Václava Hanzlíka:„Kolikrát bychom museli prohrát?“ Vzápětí si sám odpověděl: „Museli bychom pětkrát prohrát a Slavia pětkrát vyhrát, abychom byli bodově skoro nastejno. Já doufám, že se to nestane. Samozeřejmě tomu musíme předejít tím, že budeme vyhrávat, soustředit se na každý zápas a nekoukat se na výsledky ostatních. To, že máme náskok 14 bodů, je pěkné, ale do konce ligy je hodně zápasů a pamatuji si, že jarní část je vždycky těžká. Některé týmy hrají o záchranu, jiné o titul, takže zápasy jsou vyhrocené a vyhecované,“ řekl Kolář.

Fotbalisté plzeňské Viktorky mají za sebou první trénink na novou sezonu.Zdroj: Ladislav Nussbauer

Podle něj by bylo největší chybou myslet si, že už je všechno v klidu a v pohodě. „Nesmíme si myslet, že se nemůže nic stát, a měli bychom si dát velký pozor, abychom zimní přípravu úplně v klidu neprožívali. Máme výhodu, že se nemusíme ohlížet na soupeře. Rozhodne to, jak se na jaro připravíme a jak ho zvládneme,“ tvrdil Kolář.

Během pátečního tréninku se venkovní teplota pohybovala několik stupňů nad nulou. „Myslel jsem si, že je to ideální počasí, ale stejně jsme trénovali na umělé trávě. Chtělo by to ještě asi o pět stupňů více,“ povídal dvaatřicetiletý fotbalista Viktorie.

Zimní přípravu konkurentů prý sleduje po očku. „To asi všichni sledujeme, jak se připravují týmy v tabulce za námi. Nicméně co se děje v jiných klubech, je jejich věc, abych řekl pravdu, tak mě to nějak… spíš se těším na to, koho zajímavého zase koupí. Zvlášť to ale neprožívám,“ pousmál se Daniel Kolář.

"Bodový náskok nehraje roli. My se potřebujeme pořádně připravit," říká Roman Hubník.
Hubník: Náskok nehraje roli. Příprava bude náročná