Fotbalisté Stodu potřebují každý bod jako sůl – krajský přebor totiž finišuje a sestupový rébus stále není vyřešen.

V Klatovech v rámci souboje 26. kola prohráli svěřenci Stanislava Kamarýta 3:5, k porážce odsoudil předposlední celek soutěže hattrick Tomáše Györgyho, ale také vyloučení Peška.

„Myslím si, že jsme tahali za kratší konec, Klatovy byly lepší. Pohybliví, mladí hráči soupeře se lépe přizpůsobili těžkému terénu, dobře kombinovali po zemi, na jeden dva doteky. Naše porážka je asi spravedlivá," přiznal sportovně kouč Stodu Stanislav Kamarýt.

Na bleskovou trefu klatovského Jandy odpověděl ostrostřelec Tlustý, po brankové přestřelce se nakonec odcházelo do kabin za stavu 3:2 pro favorita.

Kurz duelu výrazně ovlivnila červená karta po hostujícího Peška, který zahrál rukou v šestnáctce. Pokutový kop pak bezpečně proměnil György. „Bohužel, po nastřelení horní části ruky sudí pískl penaltu. Nemyslím si však, že se jednalo o rozhodující moment zápasu, v závěru měl soupeř čtyři velké šance," nepřeceňuje situaci lodivod.

O víkendu padli i největší rivalové Stodu v boji o záchranu – Luby a Nepomuk. S oběma mužstvy se fotbalisté Slavoje ještě střetnou.

„Nepomuk má o bod méně než my, nechceme prohrát a pustit je před sebe. Kdyby se nám podařilo zdolat Přeštice a neprohrát v Lubech, tak můžeme pomýšlet na baráž," kalkuluje Kamarýt s tím, že přímá záchrana krajského přeboru je hodně složitá.

„Viděl jsem zápasy Nepomuku ve Vejprnicích a Lubů s Holýšovem. Oba zápasy očekávám velkou bitvu, moc gólů v nich nepadne. Všem jde totiž o hodně," připouští kouč Stodu Kamarýt.

Martin Šiška