Do utkání proti Milevsku, jež se pohybuje v dolních patrech tabulky, vstoupil domácí Tachov aktivně a ve 20. minutě se dočkal úvodní branky.

Záložník Viterna zavezl míč po levé straně a následně ho nacentroval přesně do ohně na nabíhajícího Habarta, jenž z voleje poslal míč nekompromisně do hostující svatyně.

Pak ale jako by se Tachovští uspokojili s jednogólovým vedením a postupně nechali soupeře, aby přebral iniciativu.

Především po několika rohových kopech a standardních situacích vzniklo v domácí šestnáctce několik závarů. Hráči Tachova ale s vypětím všech sil odolali tlaku soupeře, a odcházeli tak do kabin za stavu 1:0 spokojenější.

„První část poločasu byla od nás dobrá, ale pak jsme přestali hrát a nechybělo mnoho, aby toho Milevsko využilo. O přestávce jsem proto zvýšil v kabině hlas, což hráče nabudilo, a druhou půli jsme již s přehledem zvládli," vysvětloval tachovský trenér Zdeněk Slowik.

Bouřka v kabině po pauze zabrala a domácí již prakticky Jihočechy k ničemu nepustili. Pojišťující gól vstřelil v 67. minutě střídající Kovařík po pěkné Sadílkově přihrávce.

Domácí si vypracovali v utkání ještě mnoho dalších šancí, ale ty se jim již přetavit v góly nepovedlo. Proti stálo buď nepřesné zakončení nebo branková konstrukce.

„Druhý poločas již byl úplně o něčem jiném. Měli jsme v něm dostatek brankových příležitostí a je tak velká škoda, že jsme nakonec proměnili jen jednu z nich. Také doufám, že si příště dáme pozor na herní výpadek, který nás potkal v první půli," zdůraznil kouč Tachova.

Dominik Rejthar