Suverénní Tachov totiž v rámci 10. kola vyzve na domácí půdě druhé Rokycany. Hrající trenér lídra soutěže Martin Knakal očekává kvalitní podívanou, která se divákům bude líbit. „Na zápas s Rokycany se moc těšíme. Věřím, že to bude oboustranně ofenzivní utkání plné šancí, které se fanouškům bude líbit. Doufám, že vyhraje lepší tým,“ vyhlíží ostře sledovaný duel tachovský lodivod.

A co říká ke šlágru kola Robert Vágner, trenér rokycanského mužstva? „Domácí budou určitě velkým favoritem. Viděl jsem je na vlastní oči a mají nejlepší mužstvo v soutěži. Řekl bych, že nadstandardní. My ale nemáme co ztratit a do Tachova se pojedeme poprat o nějaké body,“ hlásí Robert Vágner.

DALŠÍ DIVIZNÍ DERBY, PETŘÍN JEDE DO SEDLČAN

O víkendu je na programu také 10. kolo divizní skupiny A, ve kterém první víkendový den změří síly nováček z Přeštic s trápící se plzeňskou Doubravkou. Další z divizních nováčků Plzeňského kraje z Petřína jede na půdu rozjetých Sedlčan.

„Čeká nás nesmírně těžké utkání, protože Sedlčany mají velmi silný tým. Doma prakticky neprohrávají, hrají velice dobře a střílejí spoustu gólů,“ je si síly protivníka vědom petřínský kouč Radek Vodrážka.

Klatovy, coby poslední z regionálních zástupců ve vodách Fortuna divize A přivítají na domácí půdě Český Krumlov, který v loňské sezoně vyhrál na Rozvoji poměrem 1:0.

JISKRA VYZVE VYŠEHRAD

Svou domácí neporazitelnost budou o víkendu hájit fotbalisté třetiligových Domažlic, kteří hrají v sobotu odpoledne proti pražskému Vyšehradu. Je jisté, že Jiskru čeká těžká zkouška – Vyšehrad totiž před týdnem sestřelil Králův Dvůr vysoko 7:1.