Spanilá jízda celku FK Tachov v České fotbalové lize pokračuje. Svěřenci trenéra Pavla Vaigla doma porazili silný tým Převýšova 3:1, vyhráli posedmé v řadě, v tabulce poskočili před rezervu Táborska a k jistotě záchrany jim chybí tři hody.

„Za určitých okolností by ním mohly stačit i dva body, ale na to nechceme spoléhat. Záchranu máme ve svých rukou a ligovou definitivu chceme potvrdit co nejdříve," přeje si tachovský kouč Pavel Vaigl, který si cení sedmizápasové vítězné série.

„Pro mužstvo, která bojuje o setrvání v soutěži, je to velká vzpruha pro sebevědomí hráčů. Moc si toho, co kluci na jaře dokázali, považuji," svěřuje se trenér.

Tachovští vstoupili do zápasu na výbornou, už ve druhé minutě šli do vedení Kropáčkem. Hosty to ale neotřáslo a vytvořili si dvě velké příležitosti. Domácí však podržel gólman Houdek a naopak Matas gólem do šatny získal svému týmu dvoubrankové vedení.

Převýšov sice deset minut po přestávce snížil, ale výhru Tachova zpečetil v 70. minutě gólem z penalty, nařízené za hraní rukou, zkušený Vaněček.

Ani potom se ale diváci na stadionu v Tachově nenudili, hrál se rychlý a útočný fotbal se šancemi na obou stranách.

„Příležitosti měly oba týmy, my jsme mohli dvakrát skórovat Hradeckým, 
z toho jednou trefil tyč," říká trenér, který pochválil mužstvo i jednotlivce.

„Výhra byla zásluhou celého mužstva, z hráčů si pak zaslouží pochvalu brankář Houdek a Vaněček," dodává Pavel Vaigl.