Zatímco ex-třetiligový Tachov kráčí úvodem krajského přeboru suverénním způsobem bez ztráty jediné kytičky, to Chotíkovští ztrácejí zejména v domácím prostředí. Chotíkov si sice odvezl všechny body ze hřiště domažlické rezervy i ex-divizní Sušice, ale doma prohrál se silnými Rokycany a v souboji se Stříbrem vydoloval jen bod, když remízu 1:1 zachraňoval až ve druhém poločase Karel Schleis.

„Doma chceme zápasy zvládat, venku můžeme jen získat. I když se nám paradoxně hraje lépe venku než před vlastními fanoušky,“ řekl před necelými třemi týdny trenér Chotíkova Petr Nykles.

Třetí pokus na zisk plného bodového zisku z domácí půdy měli tedy svěřenci bývalého kouče Lhoty proti Tachovu – největšímu favoritovi na celkové prvenství.

Všechno podstatné se ale událo až ve druhých pětačtyřiceti minutách, ve kterých padlo všech pět branek. Chotíkovské mužstvo dostal možná trošku překvapivě do vedení v 56. minutě povedenou hlavičkou kanonýr Miroslav Lopata a když se za dalších sedm minut radoval soubor trenéra Nyklese podruhé, schylovalo se na okraji Plzně k velkému překvapení.

Slovan Liberec – Viktoria Plzeň 0:3
Viktoria uštědřila Liberci lekci

To ale favorizování hosté odmítli. Nejprve se v 67. minutě trefila posila z Rozvadova - zkušený útočník Lukáš Čížek a za dalších deset minut vyrovnal Marek Ruda. Když už to vypadalo na spravedlivé rozdělení bodového zisku a následný penaltový rozstřel, vzal osud bojovného utkání do svých rukou Lukáš Bydžovský a vystřelil Tachovu velmi cenné a vydřené tři body.

Domácí lodivod Petr Nykles byl bezprostředně po zápase pochopitelně velmi zklamaný. Svému týmu ale nezapomněl poděkovat za skvělý výkon.

„Odehráli jsme dobré utkání. V prvním poločase jsme měli dvě vyložené šance, ale ani jednu jsme nedokázali přetavit ve vedoucí branku. V poločasové přestávce jsme si řekli, že nesmíme polevit a naopak musíme být stále agresivní. To se nám dařilo a odměnou nám byla vedoucí branka Lopaty. Když po chvíli přidal druhý gól Kučera, už jsem věřil, že nějaký bod získáme. Poté jsme ale zalezli a soupeř dokázal vyrovnat. Řekl bych, že první tachovská trefa ale byla z ofsajdu. V závěru jsme nešťastně inkasovali potřetí a z utkání nakonec nemáme ani bod. Nemáme se ale za co stydět, podali jsme velmi dobrý výkon na hranici svých možností,“ zhodnotil emotivní duel trenér Chotíkova Petr Nykles.

FC Chotíkov 1932 – FK Tachov 2:3 (0:0)

Branky: 56. Lopata, 63. Kučera – 67. Čížek, 78. Ruda, 89. Bydžovský. Rozhodčí: Bogdan – Koura, Pálek. ŽK: 4:3. Diváci: 60.

Chotíkov: Bejdák – Vlk (49. Soukup), Zajíček, Končal (18. Schleis), Bříza, Pechler, Prais, Rozboud (89. Kestler), Lopata (88. Fakan), David Míka, Kučera. Trenér: Petr Nykles.

FK Tachov: Houdek – Bydžovský, Ruda, Knakal, Habart, Skopový (55. Čížek), Vyleta, Blatnický (46. Kořínek), Burda, Tušl (90. Šácha), Folejtar. Trenér: Martin Knakal.

Ostatní sobotní známé výsledky týmů z Plzeňského kraje:

5. kolo KPM: Horní Bříza – Sušice 1:0, Rapid Plzeň – Slavoj Mýto 0:1, Luby – Rokycany 1:2.

5. kolo divize A: Březová – SK Petřín Plzeň 5:3, Mariánské Lázně – Klatovy 1:1 (5:4 PK), Soběslav – Doubravka 2:1, Dobříš – Přeštice 3:0.

5. kolo ČFL: Jiskra Domažlice – SK Zápy 5:1.