Tachovští borci hostili Štěchovice a chtěli se po dvou remízách a jedné prohře vrátit na vítěznou vlnu. Leč soupeř byl jednoznačně proti. Během devadesáti minut předvedl domácím názorné školení, jak má vypadat účelný a nakonec i líbivý fotbal. Už v poločase vedli hosté 1:0, po změně stran přidali další dva góly a nakonec brali výhru 3:0.

Tachovský kouč Zdeněk Bečka se na nic nevymlouval a uznal kvalitu soupeře. „Pravda je ta, že nás přejeli po všech stránkách. Vynikali fotbalově, kombinačně a představili se jako velmi dobrý tým. Škoda, že se tak stalo u nás doma, před vlastními diváky nám soupeř udělil tvrdou lekci," přiznal Bečka.

Za celé utkání si Tachov vytvořil jedinou příležitost, ale tu za bezbrankového stavu nový hráč Benda spálil. Tachov získal Bendu na hostování ze Sokolova a z pražské Sparty se do Tachova ještě vrátil hráč vietnamské národnosti Mac Hong Quaen. Ten v Tachově s fotbalem začínal.

Oba novicové nastoupili v záložní řadě, ale v průběhu utkání byli střídáni. Nikoliv však pro slabý výkon. „Střídali jsme z důvodu, že jsme potřebovali něco udělat, a stejně nám to nevyšlo. Kádr jsme ještě chtěli rozšířit, proto přišli. Vietnamec měl dlouho zápasovou přestávku, ale věřím, že se oba noví hráči stanou platnými členy našeho kádru," říká trenér.

Doubravecký nováček se představil před chabou domácí návštěvou (80 diváků), která by tak slušela městskému přeboru, v duelu s pražskou Aritmou.

Jelikož soupeře dělilo v tabulce od sebe osm příček, přijeli Pražané v roli favorita. A také začali pěkně zhurta. Už po dvanácti minutách hry se ujali vedení a s domácím celkem to rozhodně nevypadalo růžově. Roli zachránce však na sebe vzal zkušený exligista Ferenz Róth. Napřáhl k ráně a nechytatelný míč letěl přes celou branku rovnou do šibenice.

Domácí se herně zvedli, ale Pavel Krejčí se Švecem pálili z jasných pozicí nad branku. Místo aby domácí vyhrávali 3:1, inkasovali po přestávce druhý gól a bod zachránil až v nastaveném čase Roth.

Konečný výsledek 2:2 musel brát i domácí lodivod Roman Vyleta. „Aritma nebyla rozhodně lehkým soupeřem. Začala aktivně, nepohlídali jsme si standardku a prohrávali jsme. Potom jsme přidali, měli dvě šance, ale je to stará bolest, nedáváme z nich góly. Alespoň, že jsme dokázali v závěru nepříznivý stav srovnat. Bod se počítá, přestože jsme hráli doma. Zdá se to být málo, protože jsme příležitostí měli dost, ale je to hra," uvedl trenér Vyleta.

Dvakrát se prosadil gólově Ferenz Róth a kouč si jeho hru pochvaloval. „Přestože měl za sebou zdravotní problémy, nemohl dlouho trénovat a vlastně ještě nebyl na utkání plně připraven, určitě byl přínosem," uznal Vyleta.

Dosud vedoucí Rokycany hrály v Milevsku, kde to nebývá rozhodně jednoduché. V úvodu oboustranně opatrná hra nepřinesla téměř žádné gólové šance, ale po čtyřiadvaceti minutách hry unikl rokycanský Pavel Aubrecht, ještě před vápnem byl faulován a stoper Žítek se poroučel do kabin.

Hosté však dlouhou přesilovku nedokázali využít. Uhráli nakonec sice bezbrankový výsledek, ale trenér Pavel Aubrecht starší s výkonem svých svěřenců příliš spokojen nebyl. „Byl to fotbal na těžkém terénu, v úvodu hodně vyrovnaný, ale po vyloučení jsme měli výhodu jednoho hráče v poli," rekapituloval Aubrecht.

Nakonec to podle kouče zase až tak velká výhoda nebyla. „Myslím si, že to fotbalu uškodilo. Milevsko se zatáhlo, spoléhalo se jenom na brejky a my se v útočné fázi nedokázali prosadit. Chybělo nám i trochu větší nasazení, nebyli jsme tak důrazní jako jindy. Prostě z naší strany to nebyl optimální výkon. Celkově to byl dost průměrný fotbal," přiznal rokycanský kouč.

Po remíze jeho svěřence předběhly v čele tabulky dravé Štěchovice.

Nováček z Chrástu zato bezbrankovou remízu v Benešově přivítal. Po třech výhrách v jedné řadě jel na půdu silného celku, kde bodovat je pro každého úspěchem.

Už v první půli ale mohli jít hosté po třech šancích do vedení, v koncovce však chyběl vždy krůček. I po změně stran si Chrást vypracoval více šancí, prosadit se však gólově nedokázal.

Ale v zájmu objektivity je třeba přiznat, že možnosti vstřelit gól měli i Sředočeši. „Benešov už dlouho nevyhrál a před utkáním bylo na jeho hráčích vidět velké odhodlání. Proto jsem rád, že jsme utkání zvládli," přiznal chrástecký trenér Zdeněk Michálek.

Jeho mužstvo nebylo daleko od výhry. „Podali jsme jeden z těch lepších výkonů, měli jsme více brankových šancí, ale zároveň jsem měl obavy, abychom nedostali nějaký náhodný gól. Se získaným bodem jsem spokojen, protože každý to bude mít v Benešově hodně těžké," uvědomuje si Michálek.