Časy sušické fotbalové slávy jsou už dávno pryč. Před dvěma léta panovala v táboře Sušice euforie z postupu do divize. Jenže tým kolem tehdejšího trenéra Jana Staňka zažil v obrovské konkurenci bídnou sezonu. V podzimní části divize A dokonce nezískal ani bod. Ačkoliv se Sušice na jaře zvedla, bylo už předem jasné, že spadne do krajského přeboru. Tým následně opustilo několik hráčů. A i to zapříčinilo pád o další patro níž.

Momentálně se Sušice připravuje na sezonu v I. A třídě se současným trenérem Petrem Jandou. A bez několika klíčových opor. „Mužstvo po neúspěšné záchranářské misi v kraji opustilo několik opor. Do Nýrska odešli Čanecký, Varga, Hájek. Dále tým opustili Vrhel a Králík, kteří zkusili novou výzvu v Německu. Hrádek od nás navíc posílil Kuba Brabec,“ vysvětluje situaci kouč Petr Janda. „Naopak nikdo nepřišel. Jako by do Sušice nikdo nechtěl,“ lituje.

I přes okleštěný kádr Sušice zvládla přípravný duel proti Mochtínu, dalšímu účastníkovi I. A třídy. Svěřenci trenéra Petra Jandy zvítězili v přestřelce 6:3. „Sestavu jsme lepili. Zkoušeli jsme nějaké hráče z béčka i céčka. Myslím si ale, že to nebylo úplně špatné. V I. A třídě nás takových zápasů čeká víc,“ hledá pozitiva Petr Janda. „Tato výhra nám možná trošku přidá na psychice. Jak ale bude vypadat soutěž, to se teprve uvidí. Rozhodně to nebude procházka růžovým sadem,“ dodává na závěr Petr Janda, který o dost přišel, ale sám zůstal.

Dominik Frodl.
Zátěžové testy? Myslel jsem, že umřu, říká brankář Frodl