Cenný bod v rámci 25. kola fotbalové divize vydřeli fotbalisté Sušice, kteří na vlastním hřišti překvapili a remizovali s druhou rezervou Táborska.

Sušice – Táborsko B 2:2

Domácí vstoupili do utkání dobře a během první části si vypracovali hned čtyři tutovky, z nichž ale neproměnili ani jedinou. Po pauze druhý tým tabulky přidal a začal mít více ze hry. Sušičtí museli nakonec zachraňovat remízu až v nastaveném čase, kdy se po dlouhém autu do vápna prosadil Melka. Následná penaltová loterie vyzněla lépe pro hostující tým.

Klatovy – Rokycany 2:1

Pohledné ofenzivní utkání se muselo přihlížejícím divákům líbit. Obě mužstva se tlačila dopředu a snažila se vstřelit vedoucí branku. Šťastným střelcem prvního gólu byl rokycanský Mandous, jehož střela ze třiceti metrů před brankářem Hermanem s přispěním větru změnila směr a skončila v síti.

Domácí nicméně zabrali ve druhé části, kdy přetavili dvě standardní situace a přetočili vývoj zápasu na svoji stranu. Šanci na zvrat měli ještě na svých kopačkách rokycanští Heller a Spěváček, ani jeden z nich ale svůj samostatný únik proměnit nedokázal.

Tachov – Zličín 4:0

Vedoucí tým tabulky divize od začátku zavřel svého soupeře do pevných kleští a ze svého tlaku vytěžil po půl hodině hry v rychlém sledu tři branky, které rozhodly o osudu utkání. Zličín sice v zápase několikrát zahrozil, ale vzhledem k množství šancí domácího týmu může být rád, že odjíždí domů pouze se čtyřgólovým výpraskem. Dvě asistence si v duelu připsal tachovský gólman Houdek, po jehož dlouhých výkopech dvakrát skóroval kanonýr Dvořák.

Doubravka – Aritma 2:0

Domácí po celé utkání na hřišti jasně dominovali a vypracovali si množství příležitostí, z nichž proměnili ale pouze dvě. V první půli se po centru Vylety trefil přesně zkušený Róth. Pojistku svému týmu zajistil po pauze střídající Morávek, jehož střele zpoza vápna pomohla nešťastná teč jednoho z hostujících obránců.

Dominik Rejthar