Č „Tento tah jsem dlouho rozmýšlel, nakonec jsem to zkusil a ukázalo se to jako dobré řešení," pochvaluje si výkon obrany kouč Černic.

Vstup do jarní části Černickým nevyšel stejně jako vstup do sezony. Prohráli čtyři zápasy v řadě. V minulém kole však na hřišti rezervy Domažlic černický tým neinkasoval a vybojoval remízu 0:0. Po penaltovém rozstřelu si Černice nakonec odvezly body rovnou dva. „Otázkou je, kdo bude střílet branky, když se náš nejlepší střelec bude starat o to, abychom je nedostávali," směje se trenér Daněk.

V nadcházejícím kole budou Černice na svém hřišti hostit Horažďovice. Tým Horažďovic prohrál tři poslední duely a stejně jako Černice má záchranářské starosti. Černičtí hráči si po několika zápasech v azylu v Luční ulici zahrají podruhé na jaře skutečně doma. „Že by to pro nás byla nějaká výhoda? Nevím, první zápas na trávníku v Černicích jsme se Zručí prohráli 0:6. Kluci to asi nějak psychicky neunesli," nepřeceňuje výhodu domácího prostředí kouč Daněk.

O důležitosti utkání však trenér Černic nepochybuje. „Teď nás čekají Horažďovice a po nich se začnou blížit duely s rokycanskou rezervou a Horní Břízou. Nyní se ukáže, jestli na přebor máme nebo ne. Rozdáme si to s nimi na férovku," burcuje černické fotbalisty Daněk. Jeho tým však opět nebude v plné síle: „Je to už takový trend, nepřekvapuje mne to. Na sobotu nám budou chybět tři hráči," vypočítává trenér Černic.

Uvidí fanoušci v Černicích holohlavého matadora Petra Stoilova dirigovat zadní lajny? „Tak to vám neprozradím, mimochodem také proto, že to ještě sám nevím," usmívá se zkušený kouč.

Jan Chudáček