Hosté se sice ujali vedení, ale Dynamo ve druhé půli dokonale otočilo zápas i díky dvěma přesným zásahům Štveráka. Porážka navíc srazila Chrást na druhé místo, kam se díky lepšímu skóre vyhoupla Doubravka.

 

Existenční utkání dvou celků z chvostu tabulky sledovali diváci v Holýšově, kam zavítala poslední Horní Bříza. V nepříliš pohledném souboji nakonec rozhodla jediná trefa Tlustého a domácí se tak odpoutali z 15. místa. V posledním utkání dne vyplenily Přeštice Stříbro na jeho půdě 2:0. Nejprve si dal Baník vlastní gól a v 70. minutě pečetil výhru hostů Vacík.

 

Už v sobotu deklasovala Doubravka i díky hattricku Švece plzeňský SK ZČE 6:1. Hosté dokázali odpovědět na trefy Šperla a Švece, ale pak je srazil do kolen gól Parláska. Ve druhém dějství uštědřili domácí soupeři ránu z milosti. „Naše výhra se ale nerodila lehce,“ upozornil autor hattricku.

 

Ve druhém sobotním klání vydřel Stod dva body za penaltovou výhru nad Chotíkovem. Na úvodní trefu si museli diváci počkat až do 75. minuty, kdy se prosadil Snášel. Plzeňští ale nesložili zbraně a David Mika v samotném závěru vyrovnal. Dramatickou bitvu musely rozsoudil až pokutové kopy, které zvládl lépe domácí Slavoj.

 

Z důvodu nezpůsobilého trávníku se o víkendu nehrála utkání Bolevec – Vejprnice, Příkosice – Rapid a rovněž tak derby Klatovy – Horažďovice.

 

Nedělní výsledky 16. kola:

 

Horšovský Týn – Chrást 4:1 (0:1)

 

Branky: 65. a 70. Štverák 60. Wágner 75. vlastní – 43. Roubal.

 

Holýšov – Horní Bříza 1:0 (0:0)

 

Branka: 77. Tlustý.

 

Stříbro – Přeštice 0:2 (0:1)

 

Branky: 22. vlastní 70. Vacík

 

Sobotní výsledky 16. kola:

 

Doubravka – SK ZČE 6:1 (3:1)

 

Branky: 23., 78. a 79. Švec 13. Šperl 45. Parlásek 90. R. Herák – 27. Vít

 

Stod – Chotíkov 1:1 (0:0), PK: 3:1

 

Branky: 75. Snášel – 87. D. Mika

 

Bolevec – Vejprnice odloženo

 

Příkosice – Rapid odloženo

 

Klatovy – Horažďovice odloženo

 

MARTIN ŠIŠKA