Sušický rodák si zlomovou trefu v kariéře schoval na nejpříhodnější okamžik, když za stavu 1:1 nasměroval Bílkovu družinu k povinné výhře.

Po tragickém prvním poločase tak národní tým splnil misi a může se soustředit na důležitou bitvu s Bulharskem. "Žádná bouřka v kabině neproběhla," kroutil hlavou autor vítězné trefy Tomáš Pekhart.

Splnili jste povinnost, přesto soupeř především v první půli kousal. Jak jste spokojeni s předvedenou hrou?
Odpověděli jsme špatný na výkon z přátelského utkání s Finskem, kde se nám opravdu nedařilo. Myslím si, že jsme si výhru zasloužili.

Nicméně po úvodním poločase to tak nevypadalo …
Malta není slabý tým, což ostatně dokázala i v souboji s Itálií, který jsme rozebírali s trenérem na videu. Vedoucí gól nás uspokojil a okamžitě nás potrestali.

Jaká vládla o přestávce nálada v kabině?
Všichni jsme věděli, že musíme zachovat klidnou hlavu. Žádná "bouřka" o poločase neproběhla, od druhé půle jsme už přebrali otěže nad zápasem my.

Jak jste se na trávníku cítil?
Hrálo se mi dobře. Snažil jsem se spoluhráčům hodně nabízet, ale v první půli jsem měl i trošku smůly. Naštěstí se mi podařilo dát gól, takže mi spadl kámen ze srdce.

Trápil vás hodně střelecký půst?
Samozřejmě, ale krize postihne i lepší útočníky než jsem já. Jsem rád, že se to proti Maltě zlomilo a ještě to byl vítězný gól, který přinesl důležité tři body do kvalifikační skupiny.