„Písek nenastoupil v tom nejlepším složení. Hrál v hodně kombinované sestavě a zkoušel nové hráče. My jsme tímto zápasem uzavřeli soustředění a kvůli tomu, v jaké jsme byli zátěži, byli domácí pro nás ideálním soupeřem. Odehráli jsme dobré utkání, ale samozřejmě v některých činnostech a pasážích zápasu byly vidět nedostatky, na kterých musíme zapracovat,“ komentoval duel trenér staršího dorostu Viktorie Plzeň Jiří Žilák.

„Kluci toho v nohou měli hodně. V zápase si zahráli všichni zdraví hráči, takže na každého zbyl jeden poločas. I přes pár drobností a chyb jsem byl ale s výkonem spokojený,“ dodal kouč Viktorie Plzeň U19.

V dalším přípravném zápase hrají mladí viktoriáni v sobotu na půdě nováčka ČFL – Karlových Varů. O tři dny později se pak devatenáctka střetne v Ústí nad Labem se stejně starým výběrem anglického Huddersfieldu. Ještě před těmito dvěma zápasy ale čeká nadějné Západočechy vydatná tréninková porce. „Teď už se však dostáváme do fáze, kdy ubereme na objemu a ještě trochu přidáme na intenzitě. Liga nám začíná za čtrnáct dní, takže už bychom to chtěli trošku směřovat k tomu, aby se nám také začala rýsovat jedenáctka pro první kolo ve Zlíně,“ uzavřel Žilák.

Nejbližší program Viktorie Plzeň U19: sobota 10.30: Karlovy Vary – FCVP U19, úterý (31. července) 17.00: FCVP – Huddersfield U19 (hřiště Ústí nad Labem).

Stanislav Sehnal (uprostřed) na pódiu.
Na Špičáku kraloval poprvé český biker