Plzeň – O tom, že fotbalové jaro předchází astronomickému, svědčí nejen zápasová „honička" Viktorie Plzeň, ale i začínající soutěže v našem kraji a – jak velí tradice – i jarní setkání příslušníků Staré gardy plzeňského fotbalu.

To bylo opět velmi slušně navštíveno. Po uvítání přítomných předsedou výboru Staré gardy Zdeňkem Posseltem a vzpomínce na nedávno zesnulého člena výboru Oldřicha Kodedu (82) začali před přítomnými defilovat jubilanti.

Nejstarším byl 85 letý Antonín Honomichl, který opět přivedl delegaci karlovarských, k ní patřil 80 letý brankář Jaromír Vydra. Ty o pět let mladší zastupoval především kdysi velmi oblíbený brankář František Čaloun a Jaroslav Vlk. 70 let oslavili Zdeněk Havlíček, Bohuslav Kural a předseda výboru Staré gardy Zdeněk Posselt. 65 let dovršili Pavel Blažek, Zdeněk Folprecht, Vladimír Kouřil a Václav Novotný. Škoda, že nemoc zabránila v účasti dalším jubilantům Miloši Svobodovi, Richardu Utlerovi a Ladislavu Minaříkovi.

Jako vždy se tu objevili další nositelé v minulosti velmi obdivovaných jmen: Hlavatý, Žalec, Mudra, Bíba, Pošar, Pleško, Koželuh, Kraus, Dušek a karlovarský kanonýr Feuereisel.

Zábava při hudbě dalšího exfotbalisty Václava Nohy byla jako vždy velmi srdečná – na někdejší střety a případné rivalské šrámy se vzpomínalo s úsměvy. A nehovořilo se jen o dobách dávno minulých – brzy se ukázalo, jak všichni s napětím sledují boje Viktorie Plzeň jak v Gambrinus lize, tak v Evropském Poháru. A ukázalo se opět, že tato organizace – založená několika nadšenci v r. 1956 – je stále životaschopná a není rozhodně žádným sentimentálním sdružením. Však také při loučení bylo jasné motto: „Těšíme se na další setkání na podzim!"