Tým z Husových sadů by rád zapomněl na poslední nepovedený zápas na půdě nepříjemného Milevska, kde podlehl 0:1. Před čtrnácti dny přesto Rokycanští slavili na svém hřišti cenný skalp, když porazili aspiranta na postup – Karlovy Vary.

„Kromě posledního zápasu na jihu Čech hráli kluci dobře. Chceme proti Petřínu proto jednoznačně zvítězit, abychom mohli druhou část jara v klidu odehrát. Do sestavy by se navíc měli po zranění vrátit Hereit a Procházka," prozrazuje rokycanský asistent Václav Procházka.

Po špatném vstupu do jarní části sezony se pomalu začínají probouzet i fotbalisté Petřína. Svěřenci trenéra Radka Vodrážky v uplynulých dvou kolech získali tři body a pokaždé udrželi čisté konto, což je velký úspěch vzhledem k tomu, že plzeňský klub má nejhorší obranu v celé soutěži.

„Máme našlápnuto na nějakou sérii, takže doufám, že prodloužíme naši neporazitelnost. Nebude to samozřejmě vůbec jednoduché, protože obě mužstva se dobře znají. Navíc nás trápí zdravotní trable. V týdnu trénovalo jen asi devět hráčů. Uvidíme proto, s kým nastoupíme. Každý bod by byl pro nás zlatý," vysvětluje kouč Petřína.

Ve zbývajících dvou duelech týmů z Plzeňského kraje Klatovy hostí Jindřichův Hradec a Senco míří do Českého Krumlova.

Program 22. kola

Artima – Nové Strašecí (SO 10.15), Český Krumlov – Doubravka (SO 10.15, rozhodčí Dobrý), Rokycany – Petřín (SO 14.00, Leška), Hořovicko – Karlovy Vary (SO 17.00), Klatovy – Jindřichův Hradec (SO 17.00, Tvrdík), Čížová – Malše Roudné (SO 17.00), Třeboň – Milevsko (NE 10.30), Sedlčany – Motorlet (NE 17.00).