„Soupeř vyhrál zaslouženě. Přestože to bylo herně vyrovnané utkání, v koncovce byli hosté daleko efektivnější,“ uznal zkušený tachovský kouč Jaroslav Pták.

„Pro nás to byla zajímavá konfrontace. Herně vyrovnané utkání, v němž jsme byli efektivnější v zakončení,“ souhlasil s ním Karel Tichota, protějšek na lavičce Ostrova. „Celkově utkání splnilo svůj účel, jak po stránce kondiční, tak herní,“ doplnil trenér Ostrova.

„Také jsem vypozoroval, že hráči Ostrova byli dynamičtější, lépe se pohybovali a hráli s vysokým nasazením,“ doplnil kouč FK Tachov, který prostřídal všechny hráče. Ostrov šel do vedení už v první půli, kdy se po brejku Kostky prosadil Dušek. Záhy však domácí Braun vyrovnal, ale hosté si ještě do přestávky vzali vedení zpět po trestném kopu Machka.

Fotbalisté FK Tachov, lídra přeboru Plzeňského kraje, prohráli na úvod přípravy doma s Ostrovem 1:4.Fotbalisté FK Tachov, lídra přeboru Plzeňského kraje, prohráli na úvod přípravy doma s Ostrovem 1:4.Zdroj: FK Tachov

Po změně stran měl sice domácí Tachov převahu, ale branky dával Ostrov. Znovu Dušek a pak Novotný upravili na konečných 1:4.

„Nám se často stávalo, že nás po ztrátách míče hosté přečíslovali. Zejména proto, že jsme do obrany nepřepínali včas a naše návraty byly pomalé. Máme před sebou ještě hodně práce,“ dodal tachovský kouč Pták.

V sobotu 4. února se představí se svými svěřenci od 10 hodin na hřišti divizního SK SENCO Doubravka, která v sobotu v první přípravě podlehla 1:4 dorostu plzeňské Viktorie U19.

Zimní příprava, 21. ledna 2023: FC Viktoria Plzeň B - SK Klatovy 1898 (fotbalisté v bílých dresech) 7:1 (4:1).
FOTO, VIDEO: Viktoria přejela Klatovy, zkušený Presl ohromil gólparádou z půlky