A v sobotu se na hřišti 1. FC Plzeň na Slovanech sešli, aby si třetiligovou éru na stadionu v Šeříkové ulici připomněli. Nejdříve fotbálkem dvou týmů Staří versus Mladí a potom samozřejmě společným posezením.

„Původně jsme chtěli postavit proti sobě dvě jedenáctky a zahrát si na velkém hřišti, ale tolik aktérů jsme dohromady nedali. Sešlo se nás nakonec třináct, a tak jsme si to rozdali na menším hřišti šest proti sedmi,“ říká jeden z pořadatelů akce a rovněž bývalý hráč celku 1. FC Plzeň Milan Dejmek, který pomáhal s organizací Robertu Fialovi.

V týmu Starých nastoupili kromě obou jmenovaných iniciátorů setkání ještě Šámal, Slováček, Baxa a Chaluš, dresy celku Mladých oblékli Pleško, Antonín Dvořák mladší, Šanda, Sýkora, Anderlík a Hudeček.

Ani jedno z mužstev druhému nic nedarovalo a napínavý souboj nakonec skončil smírem. Soupeři se rozešli po nerozhodném výsledku 6:6.

„Na besedu o sportu, která se uskutečnila v přilehlé restauraci a tvořila druhou a neméně zajímavou část společného setkání, dorazili ještě obránce Bohemians Vít Turtenwald a horažďovický Martin Smíšek,“ vypráví Dejmek.

Setkání si nenechal ujít ani tehdejší kouč 1. FC Plzeň Otakar Dolejš mladší a zástupci tehdejších sponzorů klubu.

„Škoda jen, že na sraz nemohli přijet ligoví hráči Martin Švejnoha, Martin Smíšek a ze zahraničí Jan Velkoborský, kteří si o víkendu ještě plnili povinnosti ve svých klubech,“ litoval Milan Dejmek.