A teď bojuje o místo v sestavě Viktorie pod vedením svého oblíbeného kouče Adriána Guľy. V české FORTUNA:LIZE zatím neodehrál ani minutu, nastoupil jen v pohárovém zápase v Hlučíně a sedm zápasů přidal za béčko v ČFL.

Teď větří novou šanci.

„Všechno je dobré. Počasí je příjemné, hřiště perfektní,“ hlásil ze Španělska pro klubový web 21letý záložník, jenž se velmi dobře zná se současným koučem viktoriánů Adriánem Guľou.

Herc byl totiž dva roky kapitánem slovenské jednadvacítky, kterou před příchodem do Plzeň trénoval právě Guľa.

Radost českých pozemních hokejistek po zisku bronzu na halovém ME v Minsku.
Litická pozemkářka Duchková si veze bronz z Evropy

„Teď bude jeho práce jiná, i když její styl se asi příliš nezmění. Přece jen v klubu jsme spolu každý den, reprezentace se sešla tak jednou za tři měsíce,“ popisoval Christán Herc, který je v Plzni na dvouletém hostování z Wolverhamptonu Wanderers, ale před příchodem do Viktorie hrál doma na Slovensku za Dunajskou Stredu.

Zimní přípravu zvládá podle svých slov bez problémů.

„Většinu věcí děláme na hřišti s míčem, to je fajn. Jen ještě v Plzni jsme měli dva tréninky, které jsme absolvovali jen v teniskách, tak to bylo malinko horší,“ pousmál se slovenský mládežnický reprezentant.

Teď už se těší na první ze čtyř přípravných zápasů, které viktoriáni během pobytu ve Španělsku sehrají proti zahraničním soupeřům.

„Na to se těší všichni kluci. Potřebujeme se dobře připravit na ligové boje,“ uzavřel povídání Christián Herc.

Prvním soupeřem plzeňských fotbalistů bude dnes od 11 hodin přímo v Esteponě japonský celek Shonan Bellmare, který včera prohrál 1:3 s Jabloncem. Hned zítra pak Viktorii čeká od 16 hodin další zápas s CSKA Sofia.