Když po utkání Evropské ligy předstoupil před novináře a začal odpovídat na jejich otázky, do tiskové místnosti doléhaly přes chodbu z kabiny Rapidu ještě dlouhé minuty hlasité oslavy hráčů vítězného týmu.

Přitom vítězný ryk se podle průběhu zápasu klidně mohl ozývat i z kabiny Viktorie. Tak tenká totiž byla hranice mezi úspěchem a porážkou.

Vyhrát může ale jen jeden a tím tentokrát bylo mužstvo vídeňského Rapidu, které si z Plzně odvezlo nejen výhru 2:1, ale také jistotu postupu do jarní do vyřazovací části Evropské ligy. Naproti tomu postupové šance českého mistra se přesunuly už jen do oblasti teorie.

Názor DeníkuUtkání s Rapidem mohla stejně tak vyhrát i Viktoria, šance i tlak, zejména ve druhém poločase, na to měla. Mužstvo ale v poslední době srážejí individuální chyby jednotlivců v defenzivě. Zejména na defenzivních postech bude nutné vytvořit v mužstvu větší konkurenci. Například Rajtoral ji při dlouhodobém zranění Řezníka nemá, a také se to už delší dobu projevuje na jeho výkonech. Určitá revize kádru a jeho oživení v zimní přestávce může mužstvu jenom prospět. 
Už jen teoretická naděje na postup v Evropské lize je určitě pro všechny v klubu zklamáním, na druhou stranu dává příležitost napřít veškeré síly na Synot ligu a domácí pohár.

Deník přináší analýzu zápasu očima trenéra Karla Krejčího, který po utkání neskrýval velké zklamání.

O tom, co rozhodlo zápas. V první řadě o naší porážce rozhodly naivní individuální chyby, dostali jsme velice laciné branky. Další věc, která rozhodla o výsledku, bylo to, že jsme v útočné fázi tentokrát neměli takovou kvalitu jako v jiných zápasech. Vytvořili jsme si v první půli tři čtyři šance, které se daly určitě dohrát lépe.

O prvním gólu. Tohle byl typický zápas o prvním gólu. Bohužel ho ale vstřelil Rapid, který si pak hrál to, co potřeboval. Kluci zápas odpracovali, jenže naše naivní chyby v defenzivě zápas rozhodly, Rajtoral dvakrát nezachytil nástup protihráče.

O velkém tlaku ve druhém poločase. Po gólu Holendy jsme měli nejlepší pasáž v zápase, dobře jsme kombinovali a vytvořili si tlak. Škoda, že jsme z něj nic nevytěžili (držení míče v celém zápase v procentech bylo 63:37 ve prospěch Viktorie, pozn. red.).

O druhém kuriózním gólu Rapidu. Byl to hloupý gól, který byl až k smíchu, i když mně do smíchu vůbec není. Zápas se ale druhou brankou soupeře zlomil. Kdybychom ještě pár minut nerozhodný stav udrželi, věřím, že bychom si ještě nějaké šance vytvořili. Po vedení Rapidu jsme museli jít do rizika a z naší stany už to byla křeč.

O dvojzápasu s Rapidem. Dvojzápas s Rapidem jsme nezvládli, už tam byly laciné góly a ten druhý, co jsme dostali dnes, to bylo až k smíchu. Tyto zápasy nám otevřely oči. Je to o náročnosti. Zápas se Spartou ukázal, že to v hráčích je, ale ne vždy jsou jejich výkony ideální. Je nutné, aby na sobě pracovali, musíme vytvořit na určité posty konkurenci."

O formě Rajtorala. Je třeba, aby Franta ve svých výkonech přidal a navázal na formu, kterou v Plzni předtím měl. Proti Rapidu jsme přes něj dostali oba góly. To si v takových zápasech nesmí dovolit, v takových situacích musí být mnohem zodpovědnější. Nevím, jestli to bylo ztrátou koncentrace nebo nedisciplinovaností, bohužel to ale mužstvo položilo.

O kádru Viktorie. Dohrajeme podzim a pak určitě budu s vedením o některých hráčích mluvit. Věřím, že Řezník s Pilařem se po zranění dají dohromady a zkvalitní náš kádr. Určitě budeme chtít některé posty zkvalitnit. Po zápase s Rapidem je ale zbytečné tuto otázku otvírat. Je to věc, kterou budeme s vedením řešit v příštích týdnech či měsících.

O teoretické šanci na postup. Naše situace je kritická, už ji vůbec nemáme ve svých rukou. Ještě ale máme ve skupině dva zápasy, určitě je budeme chtít odehrát se ctí a uvidíme, jak dopadnou ostatní utkání.