Jsou v Turecku zatím jen pár dnů, ale snad na každém tréninku zažili jiné počasí. Od sluníčka přes silný vítr až po vytrvalý déšť.

Počasí prostě neporučíš, a tak trenér fotbalistů Viktorie Plzeň musel včera trochu pozměnit plány. „Počasí nás poněkud zaskočilo a museli jsme upravit program," potvrdil včera kouč Viktorie.

„Je tu dost větrno a navíc prší, takže to, co jsme chtěli dělat na hřišti, jsme odtrénovali v posilovně a odpoledne vše dohnali druhým tréninkem na hřišti," komentoval včerejší rozmary počasí plzeňský trenér.

Jediné, co fotbalisté Viktorie v Beleku zatím ještě nezažili, je sněžení, o němž se ale nedá říci, že by se Turecku vyhnulo.

„V neděli jsem sledoval zápas Besiktase v Istanbulu, kde bylo po deseti minutách utkání zrušeno kvůli sněhu," dává k dobru Karel Krejčí.

Ani vrtochy počasí ale nemohou viktoriánům zkřížit jejich tréninkové plány. „Z objemu a intenzity tréninků rozhodně neustupujeme," říká trenér českého mistra a lídra Synot ligy.

Na náročnosti kondičních tréninků nemůže nic změnit ani přípravný zápas s německým Duisburgem.

„Zápasy beru jako něco navíc. V obou přípravných utkáních chci dát příležitost všem hráčům, kteří s námi odcestovali. V přípravě trénují kvalitně a sami vědí, že konkurence v týmu je velká. Výsledek je důležitý, ale především budu sledovat, jak se všichni hráči budou prezentovat," říká Karel Krejčí.

Duisburg patří mezi tradiční bundesligová mužstva, ale o nejvyšší soutěži si nyní může nechat jen zdát. Naopak, reálně hrozí, že se propadne až do třetí ligy. Přezimuje totiž na posledním místě druhé bundesligy s pouhými dvanácti body. Přesto lze očekávat, že svoji kůži neprodá lacino.

„Jak znám německá mužstva, prezentují se běhavým a důrazným fotbalem. Je to soupeř, se kterým bychom se při přípravě doma nepotkali. Je možné, že v přípravě bude o něco dál, ale uvidíme, co nám zápas ukáže," přemýšlí kouč.
Především velkou houževnatost a bojovnost očekává od soupeře i záložník Milan Petržela.

„Němci jsou na soustředěních vždy vyhecovaní, nebudou chtít prohrát a dají do toho všechno. To my samozřejmě také. Budeme se chtít v prvním zápase předvést a dáme do toho maximum," slibuje Milan Petržela.

Utkání mezi Viktorií Plzeň MSV Duisburg začíná v Beleku v úterý od 16.30 hodin středoevropského času.