Obě mužstva mají jedno společné, probojovala se do základní skupiny evropských pohárů. Liberec do Evropské ligy a Plzeň do Ligy mistrů.

„Oba týmy jsou se vstupem do soutěže spokojeny a já doufám, že po utkání v Liberci budeme trošku víc spokojenější my," uvedl před dnešním zápasem v Liberci trenér Viktorie Plzeň Pavel Vrba.

Počítat může i s dvěma čerstvými posilami, olomouckým záložníkem Pospíšilem a zkušeným stoperem Hubníkem z Herthy Berlín.

„Oba se v tréninku jeví velmi dobře. Věřím, že si formu přenesou i do zápasu," řekl plzeňský kouč.

Vrba výkony svého soupeře pozorně sledoval a o jeho kvalitách hovoří s respektem. „Liberec předváděl vynikající fotbal, ať už v lize nebo v Evropské lize s Curychem a Udine," říká na adresu soupeře.

„Je důsledný v obraně, na druhou stranu moc gólů doma nevstřelil, venku je střelecky úspěšnější. Možná je to tím, že hrál proti týmům, které víc bránily. My určitě nebudeme hrát tak zezadu jako Jihlava nebo Bohemka, budeme chtít být aktivnější," vzkazuje pod Ještěd Pavel Vrba.

Uznání pro svého soka má i liberecký kouč Jaroslav Šilhavý. „Plzeň netřeba vychvalovat, hraje výborný fotbal a zaslouženě se dostala do základní skupiny Ligy mistrů. Pro nás bude zápas takovou prověrkou před základní skupinou Evropské ligy. Bereme to tak, jako bychom hráli s Udine," říká Šilhavý.

„Cítíme k Plzni velký respekt, na druhou stranu ty zápasy, které jsme proti ní v poslední době odehráli, byli hodně kvalitní. Chci věřit, že stejně dobrý a fotbalový bude i páteční zápas," dodal kouč Slovanu Liberec.

Utkání začíná dnes od 20.15 hodin a vysílá jej TV Fanda.