Doubravka uhrála bezbrankovou remízu s Březovou. Nerozhodný výsledek se urodil i na Petříně, kde domácí fotbalisté hráli s Dobříší 2:2.

Fotbalisté Petřína v minulém kole poprvé narazili, když i přes dobrý výkon prohráli v Hořovicku 2:1. Šanci na reparát měli svěřenci trenéra Radka Vodrážky v sobotním duelu 4. kola divize doma proti Dobříši.

A cestu za třemi body zahájili Plzeňané výborně. V 8. minutě se totiž do černého trefil Petr Bendl. Na další branku museli diváci na Slovanech čekat až do 63. minuty, pro jejich smůlu ji měl ale na svědomí hostující Junek.

Pět minut před koncem utkání ale překlopil misky vah na stranu plzeňského nováčka spící kanonýr Marek Vohrna, který svou premiérovou trefou v ročníku poslal svůj tým do vedení 2:1. Když už to vypadalo na senzační zisk tří bodů, vzal otěže zápasu do svých rukou hostující Talůžek a v první nastavené minutě vyrovnal. Penalty pak domácí nezvládli, a tak ze čtvrtého utkání sezony berou jen jeden bod.

STŘELECKÁ MIZÉRIE POKRAČUJE, ALE DVA BODY ZŮSTÁVAJÍ DOMA

Souboj stálého účastníka divizní skupiny A s nováčkem nebo také souboj aktuálně nejméně produktivního týmu s tím nejvíce ofenzivním. Tak by se dal ve zkratce nazvat duel plzeňské Doubravky s Březovou.

Senku hrubě nevyšel úvod ročníku, ve kterém si svěřenci trenéra Aleše Jindry připsali ze tří zápasů jediný bod. Plzeňané venku prohráli s Mariánskými Lázněmi 0:1 a v Dobříši 1:3. Doma pak remizovali s ex-třetiligovým Hořovickem 0:0. To soupeř z Březové je na tom o poznání lépe. Družina trenéra Petra Peterky zahájila svou divizní pouť domácí demolicí soběslavského nováčka 6:1, a i když ve druhém kole prohrál ambiciózní tým z karlovarského kraje v Českém Krumlově 0:3, tak v tom třetím opět doma naděloval, když deklasoval jihočeské Roudné vysoko 4:0.

NEZÁŽIVNÝ PRVNÍ POLOČAS

Spousta chyb, nepřesných přihrávek a ryze kulatá nula v kolonce střel na jedné či druhé straně. Úvodních dvacet minut třaskavé západočeského bitvy prochladlé plzeňské publikum spíše nudilo. Z lehkého letního polospánku je probudila až domácí akce z poloviny prvního dějství. Za dlouhým nákopem Petr Knakala pelášil Milan Ungr, ale hostující obrana na poslední chvíli jeho střelecký pokus zblokovala. Následná dorážka doubraveckého hráče mířila jen vysoko nad. O dvě minuty později se do vápna po levé straně neohroženým způsobem probíjel také Dušan Künstner, ale stejně jako jeho týmový kolega vyšel zkrátka.

Ve 30. minutě se musel poprvé předvést plzeňský brankář Jan Turek, když ho nepříjemnou ránou ke vzdálenější tyči provětral hostující David Vaněček. Třiadvacetiletý gólman ale zvládl svou úlohu na jedničku a udržel bezbrankový stav. V další dobré příležitosti se deset minut před koncem prvního poločasu ocitl agilní Plzeňan Milan Ungr, ale jeho pokus levačkou výrazně minul branku hostů.

V 41. minutě domácím pořádně zatrnulo. Po jednoduché ztrátě míče podnikli hostující hráči rychlý kontr, díky kterému se v obrovské šanci objevil na levé straně zcela osamocený Daniel Krlička. Mladý forvard Březové ale trestuhodně selhal, když branku úplně minul. První poločas tak skončil bezbrankovou remízou. Nutno podotknout, že vzhledem k průběhu zápasu a dění na hřišti zcela zaslouženou.

Druhý poločas začal úplně jinak než ten první. Na první šanci totiž fanoušci obou celků nemuseli čekat dlouho. Průnik březovského kapitána Jana Kašpara byl ale zakončen střelou, za kterou by se nestyděl ani žádný urostlý ragbista kdejakého špičkového klubu. Hosté ale v úvodu druhé půle Plzeňany zlobili. V další nadějné příležitosti se totiž v 50. minutě ocitl aktivní Daniel Krlička, který ale nedokázal využít přihrávky Davida Vaněčka tak, jak by chtěl.

V tu chvíli bylo Senco pod tlakem a nedokázalo si ani pořádně přihrát. Psychická deka na hráčích plzeňského výběru byla znát. Částečně ji borci z Doubravky odkryli po hodině hry, kdy si vytvořili pěknou příležitost po pohledné kombinaci na pravé straně. Střela jednoho z útočných es Plzeňanů ale mířila jen do rukavic připraveného brankáře Štrunce. A stejným výsledkem dopadl i pokus Ungra o dvě minuty později.

ZÁVĚREČNÝ TLAK HOSTŮ BRANKU NEPŘINESL

Zlomit nerozhodný výsledek mohl patnáct minut před koncem zápasu hostující Dan Martinec, který se po zbytečné ztrátě Krejčího ve středu hřiště hnal sám na doubraveckého brankáře. Tížen dobíhajícím obráncem Senka ale bodlem zamířil těsně vedle. Za dalších pět minut se situace jako přes kvalitní kopírák opakovala. Velkou chybu v rozehrávce udělal střídající Filipec a hostující Martinec se opět řítil sám na brankáře Senka Jana Turka. Urostlý snajpr Březové tentokrát mířil o poznání lépe než v situaci o pět minut dříve. Plzeňský gólman se ale převtělil na mocného čaroděje a střelu hostujícího šutéra brilantním zákrokem vyrazil na rohový kop.

O pět minut později mohli domácí fotbalisté líbat nohy svému brankáři podruhé během krátkého sledu. Turek totiž tygřím skokem pod nohy zmařil i gólovku Vaněčka. Z následného rohu to v celkem slušně zaplněných ochozech jen zahučelo, když nadýchaný centr hostů prosvištěl pokutovým územím Plzeňanů tak rychle a nezištně jako vlak Pendolino malou neobyvatelnou vesnicí. A když gólem neskončil ani přímý kop hostujícího Vaněčka z 90. minuty, skončilo utkání po základní hrací době bez branek. O držiteli druhého bonusového bodu tak musely rozhodnout až penalty.

V těch byli nakonec úspěšnější domácí, kteří proměnili všech pět pokusů z penaltového puntíku (Petrželka, Novák, Sýs, Šmídl a Filipec) a nakonec ukořistili dva body.

I přes zisk dvou bodů nemůže být plzeňský trenér Aleš Jindra spokojený. Jeho svěřenci tahali celý druhý poločas za kratší konec a nakonec museli být rádi, že utkání skončilo bezbrankovou remízou. Pro Březovou je výsledek krutý, ale tak to ve fotbale někdy bývá. Nováčkovská daň byla do plné míry naplněna, ale hosté mohou na výkonech z úvodu ročníku rozhodně stavět.

SK Petřín Plzeň – MFK Dobříš 2:2 (2:4 PK)

Poločas: 1:0. Branky: 8. Bendl, 85. Vohrna – 63. Junek, 90+1. Talůžek.
Rozhodčí: Aubrecht – Tvrdík, Duda.
ŽK: 77. Jan Šrain (Dobříš). Diváci: 123.

Petřín Plzeň: Pfleger – Zoubek, Šulc, Bendl (89. Navrátil), Bednář (87. Hejnal), Papáček, Trojovský, Vohrna, Motl, Lisý, Hartl (73. Heller). Trenér: Radek Vodrážka.
MFK Dobříš: Šedivý – Krůta (53. Rozsypal), Talůžek, Liška (76. Pokorný), Puchmajer, Rychlík, Jan Šrain, Masopust, Junek, Karas (58. Pjaták), Václav Šrain. Trenér: Martin Šrain.

Senco Doubravka – Olympie Březová 0:0 (5:4 PK)
Rozhodčí: Vrchota – Matyš, Hodek.
ŽK: 25. Ungr, 68. Knakal, 73. Krejčí, 78. Filipec, 88. Sýs – 18. Šaloun. Diváci: 120.

Senco Doubravka: Turek – Knakal, Krejčí, Petrželka, Sýs, Skopový (82. Petr), Štěrba (46. Šmídl), Stružka, Novák, Ungr, Künstner (73. Filipec). Trenér: Aleš Jindra.
Březová: Štrunc – David Peterka, Veselovský, Krlička, Petr Peterka (75. Motl), Neumann, Kašpar, Vůjtěch (65. Kursa), Martinec, Vaněček, Šaloun. Trenér: Petr Peterka st.

Ostatní sobotní výsledky 4. kola divize A: Přeštice – Hořovicko 0:1, Klatovy – Karlovy Vary 1:4, Aritma Praha – Mariánské Lázně 2:3, Malše Roudné – Spartak Soběslav 0:0 (1:4 na penalty). Zbývající zápasy 4. kola divize A: Sedlčany – Český Krumlov, SK Rakovník – SK Jankov (oba zápasy se hrají v neděli, 3. září od 17 hodin).