Již po jedenácté se v Plzni v areálu divizního fotbalového celku Senco Doubravka koná tradiční Memoriál Josefa Ibermajera.

Senco A – Chotíkov 6:0
Poločas: 4:0. Branky: Štěrba 3, Roubal 2, Trojanec.

Pořádající mužstvo vstoupilo do turnaje na jedničku. Chotíkovu, který působí v krajském přeboru, nasázelo šest branek.

„Na to, že jsme v pátek nastoupili poprvé do přípravy, jsme odehráli dobré utkání. Nechci přeceňovat výsledek, ale kluci evidentně přes pauzu něco dělali. Odběhali naplno celý zápas, čímž mě potěšili,“ řekl k utkání trenér Senka Jaromír Šimr, jehož ale trápí na začátku přípravy post gólmana.

„Bohužel se zranil nešťastně během pauzy Honza Turek, který si přetrhl vazy v kotníku a nebude k dispozici celé jaro. Musíme proto shánět ještě dalšího brankáře,“ vysvětloval kouč Doubravky.

Senco U19 – Rapid 2:2
Poločas: 0:1. Branky: Řehoř, Svítek – Bebr, Kikschtain.

Dorostenci Doubravky sahali po třech bodech proti plzeňskému Rapidu.

„Šli jsme do utkání po jednom tréninku a bylo to na výkonu znát. Doubravka byla fotbalovější a ve druhém poločase měla po fyzické stránce navrch. Podržel nás gólman, jenž chytil několik samostatných úniků soupeře,“ chválil svého strážce svatyně trenér Rapidu Plzeň Jaromír Mysliveček.

Přeštice – Vejprnice 3:0
Poločas: 2:0. Branky: Blahoudek, Staněk, Přibáň.

Divizní Přeštice si poradily s Vejprnicemi, které působí o soutěž níže. „Bylo patrné, že hráči měli těžké nohy. V pátek jsme hráli zápas proti juniorce Viktorky a máme za sebou náročný víkend. Protočili jsme více kluků a utkání splnilo, co se týče přípravy, svůj účel. Trochu mi tam chyběla větší agresivita směrem do koncovky, ale to už tak bývá při prvních zápasech v přípravě,“ řekl k zápasu lodivod Přeštic Luboš Vašica.

Předehráno: SK Petřín – Košutka 16:1
Poločas: 10:0. Branky: Kohout 4, Brudna 3, Vohrna 3, Nademlejnský, Štefl, Peterka, Lisý, Bendl, Krystl – Macht.

Fotbalistům Viktorie začalo ve španělské Esteponě soustředění.
Domovem Viktorie je španělská Estepona