Hned úvodní minuty duelu na hřišti Senka naznačily, že by měl být k vidění velmi líbivý ofenzivní fotbal.

Z prvních šancí ale ani jedno mužstvo branku nevstřelilo. Přesto necelé tři desítky přihlížejících diváků nemusely čekat na úvodní gól dlouho.

Ve 22. minutě totiž rozhodčí nařídil po sporném faulu ve vápně Senka pokutový kop, který hostující útočník Vladimír Švec bez potíží proměnil.

Ve zbývající části první půle sice domácí tlačili, ale střelecké pokusy kapitána Nováka i Pavla Švece skončily jen na brankové kostrukci.

Pořádný brankostroj se ale rozjel až po přestávce. Hráči Doubravky vyšli z kabiny nabuzení a během chvilky zcela otočili průběh utkání.

Nejdříve sice hlavou Krejčí neuspěl, ale jeho odražený pokus od tyče poslal na správné místo určení stoper Novák.

Hosté se ani ještě nevzpamatovali z vyrovnání a jejich gólman lovil z brány další dva balony.

Centr pozdějšího hrdiny Knakala našel přesně hlavu Pavla Švece, jenž se z blízkosti nemýlil.

O pár minut později navíc Róthova tečovaná střela zapadla přesně tam, kam měla, a rázem vedlo Senco 3:1.
Jihočeši se ale nevzdali a zásluhou dvou gólových zářezů Jakuba Rosůlka srovnali.

Hrdinou celého utkání se ale stal Martin Knakal, který si ve 84. minutě nádherně naběhl na přesný Róthův centr a zařídil tak pro svůj tým důležité tři body.

„Na divizi mělo utkání nadprůměrnou úroveň, protože obě dvě mužstva hrála převážně ofenzivně a bylo se tak na co dívat. Je jenom škoda, že dorazilo kvůli hokeji tak malé množství diváků," mrzela nízká návštěva trenéra Doubravky Zdeňka Michálka.

Lodivod Senka byl ale jinak s výkonem svých svěřenců spokojený. „Jsem rád, že jsme si vypracovali velké množství šancí, a navíc se k nám v závěru přiklonilo v rozhodující chvíli potřebné štěstíčko," těšilo Zdeňka Michálka.

„Splnili jsme navíc bodový plán, který čítal právě 40 bodů. Ve zbývajících duelech tak dostanou více šancí mladí hráči," odtajnil na závěr kouč Doubravky.

Dominik Rejthar