Svěřenci trenéra Jiřího Šámala vyhráli třikrát v řadě. O víkendu to naposledy v zápase 5. kola krajského přeboru odneslo Stříbro 3:0. „Po pěti kolech jsme chtěli mít devět bodů, máme deset, takže převládá spokojenost. V prvních dvou kolech jsme nestačili na outsidery, takže o to víc si vážíme, že jsme si připsali všechny body proti Rokycanům, béčku Domažlic i Baníku Stříbru,“ říká trenér Vejprnic Jiří Šámal.

Poslední vítězství Slavie nad Stříbrem režíroval hattrickem snajpr Tomáš Kristl. „Fotbal je týmová hra, ze které vždycky vystoupí nějací jednotlivci. Teď to byl Tomáš a já jsem za něj nesmírně rád. Po těžkém zranění, které měl, se mu hlavou honily myšlenky, že by s fotbalem skončil a odešel by třeba pracovat do zahraničí. Jsem rád, že to všechno zvládnul a teď nám svými výkony moc pomáhá,“ chválí svého svěřence kouč vejprnické Slavie.

V dalších dvou zápasech čeká tým z okraje Plzně výjezd do Sušice a domácí souboj se silným Tachovem. „Jdeme zápas od zápasu a určitě chceme alespoň bodovat. Sušice po dvou porážkách potřebuje zabrat a o Tachovu nemusím ani moc mluvit. Jim stačí dvacet minut na to, aby otočili zdánlivě prohraný zápas. Předem ale nic nevzdáváme a uvidíme, jak to nakonec dopadne,“ uzavírá Jiří Šámal.

OMLUVA FANOUŠKŮM A NEDOBYTNÁ TVRZ

Fotbalisté Domažlic zvládli po minulém debaklu v Chrudimi domácí zápas se Zápy. V rámci 5. kola ČFL deklasovali svého soupeře 5:1, omluvili se tak svým fanouškům a potvrdili, že se z Chodska body nevozí.

„Celý týden jsme se na utkání poctivě připravovali. Hlavně jsme se snažili dát do kupy hlavy hráčů a jsem rád, že se nám to povedlo. I když to nebyl úplně jednoduchý zápas, tak nám to tam ve druhé půli napadalo a nakonec z toho bylo takto vysoké vítězství. Jsme moc rádi, že jsme odčinili porážku v Chrudimi a omluvili se lidem předvedeným výkonem i výsledkem,“ libuje si trenér Domažlic Pavel Vaigl.

Česká fotbalová liga má odehráno včetně vloženého 16. kola již šest zápasů, ve kterých Chodové hráli čtyřikrát doma. A bilance je skvostná. Můj dům, můj hrad. Domažlice totiž doma zvítězily ve všech duelech a navíc vstřelili sedmnáct branek. V čem vidí domažlický lodivod kouzlo domácí Střelnice?

„Na domácím hřišti se snažíme hrát útočně a zatím nám to celkem vychází. Diváci nás ženou dopředu a střílíme hodně gólů. Venku se snažíme hrát stejně, ale přeci jen domácí tým je ten, co většinou v této soutěži diktuje tempo hry,“ dodává trenér Jiskry Pavel Vaigl.