První týden letní přípravy mají za sebou třetiligoví fotbalisté Jiskry Domažlice. Druhý celek minulé sezony České fotbalové ligy se začal připravovat pod vedením nového kouče Pavla Horvátha a jeho asistenta Milana Matejky přesně před týdnem.

Oba trenéři přivítali na hřišti v Chodově dvě nové tváře. První je záložník Dominik Hradecký, který byl na jaře členem kádru mistrovské Viktorie Plzeň.

Druhým nováčkem týmu je útočník Karel Krejčí, syn asistenta české fotbalové reprezentace. Třiadvacetiletý forvard to už před časem v Domažlicích zkoušel, letos na jaře oblékal dres divizních Klatov.

V Domažlicích měl působit i bývalý hráč Sparty, Teplic a Viktorie Plzeň Jan Rezek, jenže nakonec dal přednost nabídce prvoligové Příbrami.

„Mrzí mě, že Honza Rezek nakonec v Domažlicích hrát nebude. Máme vyhlídnuté i jiné posily, ale my se teď budeme připravovat tak, jako by už nikdo další přijít neměl. I tak máme silný kádr," prohlásil trenér Jiskry Pavel Horváth.

„S Honzou jsme si už podali ruku, ale pak dostal lákavou nabídku z Příbrami a upřednostnil první ligu. O dalších posilách jednáme, po zkušenostech s Rezkem ale budeme při sdílení jmen opatrnější," říká prezident Jiskry Jaroslav Ticháček.

Podle informací Deníku usiluje Jiskra o služby zkušeného útočníka Pavla Fořta. Bývalý hráč Plzně, Slavie, Toulouse, Bielefeldu, Drážďan, FC Brusel a Slovanu Bratislava, který na jaře působil v prvoligové Příbrami, si v pondělí s Domažlicemi zatrénoval.

Jiskra však není jediným klubem, který se o Fořta zajímá. Dvaatřicetiletý útočník totiž absolvoval týdenní test v Szombathely, týmu maďarské první ligy. Už příští dny bude jasné, pro který klub se zkušený fotbalista, který by pro Domažlice byl velkou posilou, rozhodne.

První herním testem v přípravě na novou sezonu bude pro svěřence trenéra Pavla Horvátha zápas s juniorkou Viktorie Plzeň, který se hraje tuto sobotu 17.00 hodin na hřišti ve Zbůchu.

Domažličtí se střetnou v přípravě mimo jiné také s druholigovým Baníkem Sokolov a čeká je i utkání prvního kola Poháru FAČR. Soupeřem Jiskry bude vítěz zápasu předkola, ve kterém se střetnou divizní nováček Dynamo ZČE Plzeň a 1. FC Karlovy Vary.

Na prvním tréninku na novou sezonu se sešli včera také fotbalisté FK Tachov. Nováček České fotbalové ligy se bude pod vedením ostříleného kouče Zdeňka Michálka připravovat čtyřikrát v týdnu, z toho jeden trénink bude mít regenerační charakter.

„V Tachově máme výborné tréninkové podmínky, krásný trávník na hlavním stadionu, kvalitní tráva je i na tréninkovém hřišti. K dispozici máme navíc také hřiště s umělým povrchem," pochvaluje si tachovský areál trenér Zdeněk Michálek.
Kádr nováčka ČFL opustili dva zkušení fotbalisté, útočník Jaroslav Kovařík a záložník Jaroslav Sadílek. „Oba zamířili do týmů z nižších soutěží v Německu," uvedl kouč.

Novou tváří je naopak talentovaný záložník divizní Doubravky David Tříska.

„Budeme sázet především na hráče, kteří si postup vybojovali a chtějí si vyšší soutěž zkusit. Samozřejmě počítáme s tím, že kádr bude nutné rozšířit. Soutěž se rozrostla na dvacet týmů a bude tím pádem hodně dlouhá. A k tomu potřebujete dostatečný počet hráčů," uvědomuje si trenér Michálek.

Podle kouče by měli do Tachova přijít ještě dva fotbalisté z druholigového Sokolova. „Dokud nebudou jednání definitivní, jména zatím prozrazovat nechci," říká osmašedesátiletá hráčská a i trenérská legenda Viktorie Plzeň.

První přípravné utkání sehraje FK Tachov tuto sobotu od 10.45 hodin na domácím hřišti proti diviznímu Senku Doubravka.

Dalšími soupeři Tachova v přípravě na novou sezonou budou divizní nováček Dynamo ZČE Plzeň, svěřenci trenéra Zdeňka Michálka si zahrají také v Karlových Varech a čeká je i utkání prvního kola Poháru FAČR. V něm nastoupí proti vítězi zápasu předkola mezi Tatranem Rakovník a Meteorem Praha.

Generálkou na novou sezonu České fotbalové ligy bude pro tachovské fotbalisty domácí duel s divizním celkem TJ Klatovy.

Do ČFL vstoupí Tachov duelem doma proti Štěchovicím.