To vše byla práce Lubomíra Rejdy, který v 70. a na začátku 80. let hájil barvy fotbalové Škody Plzeň. Zdá se až neuvěřitelné, že v pátek oslavil už 65. narozeniny.

Na defenzivu soupeřů platil rychlostí, hbitostí a technikou. V druhé polovině sedmdesátých let patřil k výborným křídelním útočníkům Československa.

S fotbalem začal jako žáček v TJ ZVVZ Milevsko, vojnu strávil v Dukle Tachov, kde hrál hrál i Českou fotbalovou ligu, a zájem o něho měly i pražské kluby Sparta a Slavie.

Nakonec se v létě 1976 objevil ve Škodě Plzeň, jejíž trenér Tomáš Pospíchal stavěl nové mužstvo. „Chtěl jsem hrát, proto jsem podepsal přestupní lístky Škodovce,“ vysvětloval tehdy Rejda, proč zvolil Plzeň.

Kouč Pospíchal vytvořil ambiciózní a dobré mužstvo.

Útok Rejda – Uličný – Jelínek motal hlavy obranám soupeřů. Třeba ve třetím kole v pražském Edenu vedla Škodovka proti Slavii po gólech Michala Jelínka, kterému dvakrát centroval právě Rejda už 2:0, ale i konečná remíza 2:2 byla úspěchem. Svůj první ligový gól vstřelil Rejda v téže sezoně Žilině a položil základ k vítězství 2:0.

A v červnu 1977 dosáhla Škoda nejlepšího poválečného umístění: v nejvyšší soutěži Československa obsadila šestou příčku! Po odchodu kouče Pospíchala do Bohemians výkonnost klesala a vše vyvrcholilo sestupem v létě 1980. I u tohoto smutného okamžiku Lubomír Rejda byl, v lednu 1982 pak přestoupil do Mostu. (hoch)

Léto fest 2019 v Plzni
Létofest dnes pokračuje