Aktivně hrál fotbal za žáky a dorost v Nepomuku. Dospělý dres oblékal v Záhoří, v polovině osmdesátých let si zahrál I. A třídu v Chlumčanech například se Zahálkou a Štolbou, pozdějšími oporami divizních Přeštic, a v roce 1985 začal s pískáním.

„Přesvědčil mě Václav Duda z Chlumčan, který už tehdy pískal a píská dodnes. Mával jsem na lajně i druhou ligu, v současné době rozhoduji převážně divizi,“ říká pětačtyřicetiletý Ladislav Mareška, který se stal novým předsedou komise rozhodčích a delegátů Plzeňského krajského fotbalového svazu.

Dosavadní předseda Miroslav Svoboda z funkce odešel z pracovních důvodů na vlastní žádost.

„Dvacet let jsem řídil komisi na Plzni–jihu a zkušenosti mám. Rozhodčí jsem tam vedl tvrdě a jih si získal dobré jméno. Asi i proto jsem dostal nabídku vést krajskou komisi, jejímž členem jsem už byl. Ta mi vyslovila stoprocentní podporu a výkonný výbor mě schválil,“ vysvětluje nový předseda.

Výkonný výbor schválil i nové složení komise rozhodčích a delegátů. Můžete ho prozradit?
Komise je sedmičlenná. Tři z nás pracovali už ve staré komisi: Václav Kohout, Václav Havránek a já. Čtyři členové jsou nováčky: místopředseda Pavel Rauch, Aurel Ardeleánu, Pavel Hajšman a Josef Aubrecht. Každý z členů má osobní zodpovědnost za určitý úsek.
 
Můžete být konkrétnější?
Třeba Václav Havránek zodpovídá za práci s delegáty, za jejich metodické řízení. Pavel Hajšman bude metodicky řídit rozhodčí, dále má na starosti úsek mládeže. Aurel Ardeleánu zodpovídá za obsazování delegátů a za kontrolní činnost na úseku rozhodčích I. B třídy. Sekretář komise Václav Kohout má zodpovědnost za administrativu a za změny v obsazení rozhodčích. Místopředseda komise Pavel Rauch má na starosti komplexní hodnocení rozhodčích a zodpovídá za činnost rozhodčích v krajském přeboru a I. A třídě.
 
Celý rozhovor s Ladislavem Mareškou si můžete přečíst ve středečním vydání Plzeňského deníku.