Na jaře skončil v první Gambrinus lize se svým týmem šestý a stejného umístění dosáhl i po podzimu. I když mu z mužstva odešli postupně Limberský, Malár, Procházka, těžce se zranil kapitán týmu Müller a dlouho mu chyběl i nejlepší střelec mužstva z minulé sezony Tomáš Krbeček.

Skvělým výsledkem si ale paradoxně zkomplikoval situaci. O hráče úspěšného týmu byl zájem a kabinu Viktorie opustila dvojice klíčových hráčů Fillo a Jarolím, odešel i reprezentant do 21 let Smejkal. A trenér Levý začal stavět nový tým.

Jak jste přijal odchody dvou klíčových hráčů Filla a Jarolíma?
S odchodem Martina Filla jsem vícemémě počítal, dalo se to čekat. Ale další odchody Jarolíma a Smejkala, to byl dost velký zásah do struktury mužstva. Až čas ukáže, jak se nám podařilo ztráty kompenzovat.
 
Fillo už delší dobu usiloval o odchod do zahraničí. Vypadalo to, že má angažmá venku plnou hlavu a někdy se to negativně odráželo na jeho výkonech. Souhlasíte s tím?
Martin Fillo nám na podzim hodně pomohl pěti góly a dvěma nahrávkami. Pravda ale je, že jeho výkony, zejména ke konci podzimu, nebyly zcela podle našeho očekávání.
 
Odchodem Jarolíma jste ztratil nejen střelce pěti gólů, ale i tvůrce hry. Byl podle vás tenhle odchod nezbytný?
Tohle je otázka spíše na majitele a vedení klubu. Já osobně jsem usiloval o to, aby Marek Jarolím zůstal. Chtěl jsem na něm postavit na jaře naši hru, je to velká ztráta. Na druhé straně jsem chápal jeho velkou touhu zahrát si evropské poháry.
 
Zbytek rozsáhlého rozhovoru s trenérem plzeňské Viktorie si můžete přečíst v sobotním Plzeňském deníku.