Po podzimu třetí celek divizní skupiny A opouští stoper Pavel Štefl. „Pavel dostal nabídku ze Švýcarska z klubu čtvrté ligy FC Linth 04, která je spojena se zaměstnáním. V uplynulých dnech absolvoval v městečku vzdáleném asi šedesát kilometrů od Curychu testy, s místním mužstvem trénoval a odehrál i přípravný zápas. Vše podle jeho slov nasvědčuje tomu, že na nabídku kývne a odejde do Švýcarska," potvrdil informaci o odchodu opory zadních řad týmu rokycanský trenér Pavel Aubrecht.

Pro rokycanský celek bude přestup kvalitního stopera, který přišel do týmu vloni v létě z juniorky Viktorie Plzeň se zkušenostmi z České fotbalové ligy, velkým oslabením.

„Pavel je ústřední postavou naší defenzivy, dokáže si dirigovat obranu. Je to i skvělý kluk do kabiny. Na třetí místě po podzimu má velkou zásluhu. Jeho odchod je pro nás velká ztráta. Pokud odejde, budeme muset za něj hledat náhradu," míní Aubrecht.

Rokycanští zahájili přípravu na jarní část sezony v polovině ledna. První přípravný zápas sehráli v Plzni na hřišti v Luční ulici s prvoligovou Viktorií Plzeň, které podlehli vysoko 0:7.

„Pro kluky to byl fotbalový svátek zahrát si proti současnému nejlepšímu mužstvu u nás," uvedl kouč.

Hned druhý den po utkání s Viktorií odcestovali rokycanští fotbalisté na čtyřdenní soustředění do Žinkov, kde se zaměřili především na nabírání fyzické kondice.

„Odběhali jsme vše, co jsme měli v plánu. Soustředění splnilo svůj účel, s jedinou výjimkou jsme měli pohromadě celý hráčský kádr. Přálo nám i počasí," pochvaloval si kondiční soustředění kouč Rokycan.

„Do Žinkov jezdíme rádi, máme tam k přípravě vše, co potřebujeme," dodal.

V plánu mají Rokycanští i další přípravné zápasy. V sobotu sehráli přípravný duel v Plzni s juniorkou Viktorie.

„Utkáme se ještě s ligovým dorostem Viktorie, s Domažlicemi či s Dobřichovicemi. Utkání sehrajeme na umělé trávě Viktorie v Plzni nebo budeme jezdit do Berouna a v programu máme i přípravný duel v Rakovníku," upřesňuje trenér Pavel Aubrecht, který do přípravy s divizním mužstvem povolal i Hlavsu a Kroce z béčka.