Je pro vás odveta s Karabachem klíčovým zápasem podzimu?
Je to tak, všichni víme, jak je pro nás to utkání důležité a budeme se snažit ho zvládnout co nejlépe, abychom postoupili dál.

V Ázerbájdžánu moc tým nevyhrává, tušíte, co vás tam čeká?
Víme, že Karabach doma neprohrává, je velmi silný. Čeká nás nepříjemné počasí, bouřlivé publikum, takže to jsou výhody na straně soupeře. Na to se ale nemůžeme vymlouvat, naše taktika je jasná, nesmíme inkasovat a naopak musíme vstřelit gól. Já věřím, že to zvládneme.

První zápas skončil nerozhodně, ale soupeře jste jasně přehrávali. Je to pro vás do odvety určité uklidnění, že jste na tom herně lépe?
To je pravda, ale bohužel jsme se nedostávali do zakončení. V tomhle se musíme zlepšit, a pokud se nám to podaří, máme šanci na dobrý výsledek. Musíme také více střílet, čím vícekrát vystřelíme, tím větší bude šance vstřelit gól.

Kolik sebevědomí vám dala do odvety s Karabachem sobotní výhra v lize v Jihlavě a dva vstřelené góly?
Byl to těžký zápas, první poločas se nám nepovedl, druhý už jsme dominovali. Jihlava ale měla dost šancí, Matúš Kozáčik nás však podržel, hodně toho pochytal. Jinak ale výhra a dva vstřelené góly nám určitě dodaly sebevědomí.

Oběma krajním obráncům Viktorie Františku Rajtoralovi a Alešovi Matějů se zápas nevydařil, o poločase je trenér oba vystřídal. Myslíte si, že se vám tím otevřela cesta do základní sestavy?
To nevím, to je spíše otázka na trenéra. Já jsem rád, že jsem zdravý a připravený na zápas. Uvidíme, jestli dostanu důvěru trenéra.

Vaše koleno po zranění je už je stoprocentně v pořádku?
Musím to zaklepat, jsem naprosto zdráv.

Mluvil jste o dominanci v zápase s Jihlavou. Budete chtít být dominantní i v utkání s Karabachem nebo budete čekat, s čím na vás vyrukuje soupeř?
To uvidíme, co vyplyne z taktické přípravy na zápas.

V sobotu jste hráli v Jihlavě, potom přišla náročná cesta do Baku, nejdelší za dobu, co Viktoria účinkuje v evropských pohárech. Nemůže mít únava z cestování v posledních dnech vliv na výkon mužstva?
To si nemyslím, už jsme na cestování za dobu, co hrajeme evropské poháry, zvyklí. Je to nepříjemné, ale na to se nemyslí, snažíme se naopak myslet pozitivně. Let do Baku byl dlouhý, ale mohlo to být ještě horší, kdyby nám los přisoudil Astanu (směje se).

Dá se nějak kalkulovat s tím, že vám v případě, když vstřelíte gól, stačí k postupu remíza?
Nevím, jestli budeme hrát na remízu. Prioritou pro nás je nedostat gól, a já věřím, že nějakou branku v odvetě vstřelíme. Máme na to mužstvo, dobré útočníky.

Při utkání vás čeká vedro a také vysoká vlhkost vzduchu. Jak se vám v takových podmínkách hraje?
Pro nás to není nic příjemného, soupeř je to určitě více zvyklý. S tím ale my nic neuděláme a podmínky, v jakých se bude hrát, prostě musíme přijmout.

Vás protivník je známý tím, že dokáže hřiště přizpůsobit soupeři, když je třeba, a trávník i trochu ´upravit´, aby nebyl v ideálním stavu. Jste i na tohle připraveni?
I s tímhle se musíme umět poprat, navíc terén bude pro obě mužstva stejný.