Plzeňané i přes zisk jednoho bodu v Praze zůstali na předposlední příčce, Jihočeši patří naopak do ´lepší´ společnosti, s dvaadvaceti body jsou pátí.

„Nečeká nás jednoduchý zápas, ale nezbývá nám nic jiného než bodovat naplno. Do konce podzimní části soutěže zbývají už jen čtyři utkání,“ je si vědom trenér Viktorie Plzeň B František Sluka.

Kouč rezervy může stejně jako v předchozích zápasech počítat s posilami z A týmu. Tou největší by měl být kapitán prvoligového A mužstva Martin Müller. Zkušený stoper se rozehrává po delší pauze zaviněné svalovým zraněním.

„Martin je velká osobnost, našemu mladému týmu by měl hodně pomoci. Jsme domluveni, že nastoupí na poločas až šedesát minut,“ potvrzuje trenér Sluka.

Připraveni jsou i další hráči z prvoligového A týmu. „V útoku by nám měla pomoci dvojice Smejkal – Brožík. Konkrétní jména ale ještě upřesníme po konzultaci a trenérem áčka Stanislavem Levým,“ vysvětluje kouč rezervního mužstva.

O hře soupeře má trenér Sluka dostatek informací. „Mám je z první ruky od svého asistenta Jiřího Skály, který ještě na jaře v Českých Budějovicích působil jako hráč a hru týmu i všechny fotbalisty soupeře dobře velmi zná,“ pochvaluje si Sluka.

Středeční předehrávané utkání Viktoria Plzeň B – České Budějovice B začíná dnes na Městském stadionu ve Štruncových sadech od 15.30 hodin.