Na spory je zapomenuto. První vzájemné střetnutí od vyhrocené finálové série uplynulé sezony sehrála mužstva Nýřan a Přeštic, tentokrát však vše proběhlo v poklidu. Úřadující mistr z Přeštic zvítězil nad zraněními sklíčenými Nýřany 19:16 a osamostatnil se na první příčce tabulky.

Újezd tahal v zápase s Nezvěsticemi za kratší konec, nakonec byl však blízko vítězství. O bod navíc ho připravil trestný hod v závěru. Tymákov nastřílel Žatci 23 branek a ze severu Čech přivezl výhru.

Nýřany – Přeštice 16:19 (6:11, Wisura 6, Elšlégr 5, Danielka 4, A. Faifr 1 – Kydlíček 12, Hošťálek 5, Šelep 2).
„Celý zápas jsme prohrávali. Nedaří se nám v útoku, máme slabou produktivitu. Máme stále spoustu zraněných, chybí nám základ v útočné fázi. V tomhle utkání jsme ani víc chtít nemohli,“ vyprávěl smířeně nýřanský trenér Zdeněk Koranda.

„V úvodu reprízy loňského finále vyčnívali gólmani. Postupně jsme zpřesnili střelbu a do poločasu jsme vedli už o pět branek. Rád bych hráče pochválil,“ řekl přeštický kouč Václav Brada, který by rád prostřednictvím Deníku poděkoval vedení nýřanské národní házené za krásné rozloučení, které mu připravilo.
Plzeň-Újezd – Nezvěstice 17:17 (6:9, branky Nezvěstic: Mareš 9, L. Šilhánek 6, Havlíček 2).

Újezd byl v duelu s Nezvěsticemi papírovým favoritem. Nevydařila se mu ale první půle a ze souboje si nakonec odnáší bod.
„Do utkání jsme vstupovali oslabení, přesto jsme zahráli výborně. Do 45. minuty se dařily útoky a stále jsme drželi náskok dvou až tří branek. V závěru ale Újezd výsledek otočil a dostal se do vedení 17:16, my jsme vyrovnali z posledního trestného hodu. Jsme rádi za bod,“ popsal utkání Pavel Šilhánek z Nezvěstic.

Žatec – Tymákov 21:23 (9:14, branky Tymákova: Zimmermann 10, Kugler 7, Kroft 5, Kokoška 1).

„Začátek nám opět nevyšel, v 6. minutě jsme prohrávali už o tři branky. Pak jsme se zlepšili v útoku, přestali chybovat v obraně a otočili vývoj zápasu. V úvodu druhé půle jsme pokračovali v dobré hře, pak ale začal Žatec stahovat a dostal se na konečný rozdíl dvou branek,“ komentoval vítězné klání hrající trenér Tymákova Václav Majer.