Domácí Černice poslal do bleskového vedení hrdina zápasu Křen, a když o pár minut později kopal penaltu Vlk, vypadalo to s hosty bledě.

Bekeho v brance plzeňského celku znovu pokořil až Křen a nováček vedl 2:0, ale svěřenci trenéra Myslivečka nesložili zbraně a Morávkem korigovali. Přestože v závěru i v deseti sahali hosté po remíze, Stoilov & spol. těsnou výhru uhájili.

„Myslím, že jsme viděli typické plzeňské derby, kde se hráči dobře znají. My jsme nezvládli úvod a mohli jsme brzy prohrávat 0:3 a nikdo by se nedivil," přiznal fotbalový nestor a kouč Rapidu Jaromír Mysliveček.

Kromě penalty Vlka totiž Stoilov zacinkal na brankovou konstrukci.

„Ve druhé půli jsme získali územní převahu, k vidění byla spousta soubojů tělo na tělo, některé zákroky vypadaly agresivně. Bohužel zápas nevyšel rozhodčímu Čermákovi, který pískal 200. utkání. Cítíme se poškození," spílal sudímu Mysliveček. „Zákroky zezadu zůstaly nepotrestané," čertil se lodivod Rapidu.

Jeho svěřenci dlouho bušili do připravené domácí zdi, „věže" Vlček, Forman nebo Nádraský vzdušné souboje v pohodě vyhrávaly.

„Zadáci Černic mají přes 190 centimetrů, znám je moc dobře, některé z nich jsem trénoval. Po půli jsme přestali alibisticky nakopávat balony a dali míč na zem, a na hře to bylo znát," poodkryl taktické manévry Mysliveček.

Rapid přitlačil domácí fotbalisty na jejich polovinu.

„Škoda šancí Morávka, který nejprve uklouzl při brejku, pak v podobné situaci ukvapeně vystřelil," mrzelo trenéra. Jeho družině se podařilo ubránit fantoma Stoilova, který vyšel střelecky opět naprázdno.

„Stoilova hlídal Petr Liška a vedl si dobře. Bohužel jsme dostali zbytečné góly po chybách, druhý gól padl z 25 metrů," řekl Mysliveček, který složitě lepí sestavu.

„Citelně nám chybí útočníci – klíčový střelec Žák má problémy s břišními úpony, jeho léčba je pomalá a na podzim nám už nepomůže. Stále nehrál nemocný Šimsa, chyběl i Pubrle," vypočítává seznam marodů kouč.

Absence střelců se samozřejmě na výsledcích Plzeňanů projevila. „Dáváme hodně těžce góly, bodový přísun se přibrzdil. Týmy zespodu tabulky nás začínají dohánět," uvědomuje si trenér Rapidu Jaromír Mysliveček.

Rapid poslední tříbodové vítězství slavil v dohrávce sedmého kola proti Přešticím.

Martin Šiška