A v plné síle.

František Rajtoral v nedělním ligovém utkání v Ostravě znovu ukázal, jak důležitým hráčem je pro mužstvo Viktorie Plzeň.

Fotbalový univerzál na jaře zatím nastupoval na pravém kraji obrany, kde zaujal místo po dlouhodobě zraněném Radimu Řezníkovi.

A vedl si skvěle, jeho výkony mu vynesly návrat do reprezentace. Dostavil se na reprezentační sraz, ale proti Lotyšsku ani Slovensku si nezahrál. Kvůli nachlazení se totiž musel vrátit domů.

Naštěstí se stačil dát v reprezentační přestávce dohromady a v Ostravě mohl nastoupit.

Tentokrát se však posunul z obrany na pravý kraj zálohy. A i na tomto postu svoji úlohu zvládl na jedničku.

Plzeňský záložník mohl skórovat už v prvním poločase poté, co brankář Pavlenka vyrazil střelu z pokutového kopu Daniela Koláře a Rajtoral se pokusil překonat brankáře Baníku z následné dorážky. Pavlenka ale jeho pokus opět zmařil.
„Byl jsem u míče první, vystřelil jsem a už jsem viděl balon v síti, jenže gólman tam dal zázračně nohu. Skvělý zákrok," popisuje svoji první velkou šanci zápasu František Rajtoral.

Jeho chvíle pak přišla dvě minuty před koncem, kdy vyplaval úplně sám v šestnáctce Baníku a z voleje placírkou poslal míč za Pavlenkova záda po rohovém kopu Vaňka.

Neproměněná penalta podle něj mužstvo nerozhodila.

„Věděli jsme, že máme před sebou ještě celých šedesát minut a že ten gól vstřelíme. Je super, že se nám to ve druhém poločase podařilo. V závěru utkání jsme potom ještě vstřelili druhý gól," dodává František Rajtoral.