Svěřenci trenéra Pavla Vrba předvedli v Gambrinus lize proti Jablonci a v Lize mistrů proti slavnému Bayernu Mnichov parádní výkony.

„I proti tak silnému mužstvu, jakým je Bayern, jsme si dokázali, že jsme pořád schopni hrát ofenzivní fotbal. A zároveň si vytvářet i šance, což se nám v předchozích utkáních moc nedařilo," říká stoper Viktorie Václav Procházka.

„Chceme v tom pokračovat i v Mladé Boleslavi, kde chceme navázat na výkony ze zápasů proti Jablonci a Bayernu Mnichov a odvézt si tři body," říká odhodlaně obránce Západočechů.

Oba poslední vydařené zápasy, které v Doosan Areně sledovalo dohromady přes dvacet tisíc diváků, mužstvu zvedly náladu.

„Nálada nebyla špatná ani předtím, kdy se nám výsledkově až tolik nedařilo, přece jen jsme měli za sebou sérii těžkých zápasů. Posledními dvěma zápasy jsme se znovu nakopli a věřím, že podzim můžeme dohrát ve vítězné sérii. Do Boleslavi jedeme v pohodě," míní zadák Viktorie.

Pro Václava Procházku je utkání v Mladé Boleslavi specifické, strávil tu několik sezon a v modrobílém dresu si zahrál i evropské poháry.

„Na utkání se samozřejmě těším, prožil jsem tu pěkných čtyři a půl roku. I když mužstvo Boleslavi za necelé dva roky, co jsem odtud odešel, prošlo určitými změnami, stále je tam ještě hodně mých bývalých spoluhráčů. Pořád tam mám na hřišti i mimo něj hodně kamarádů," vzpomíná na působení ve středočeském klubu.

Mladá Boleslav i Plzeň hrají útočný fotbal a v jejich vzájemných duelech padá většinou i hodně branek. Může tomu tak být i zítra?

„Doufám, že ano a že navážeme na vzájemné zápasy, které byly vždycky ofenzivně laděné. Zažil jsem utkání v dresu Boleslavi i Plzně, a teď si samozřejmě přeji, aby sobotní zápas skončil lepším výsledkem pro Plzeň," říká devětadvacetiletý obránce.

Po utkání s Mladou Boleslaví následuje v lize reprezentační přestávka a Viktoria by do ní ráda šla s plným bodovým ziskem.

„Všichni cítíme, že je potřeba se před reprezentační přestávkou vyždímat ze všech sil, protože je zápas s Boleslaví pro nás hodně důležitý," slibuje Václav Procházka.

Utkání v Mladé Boleslavi začíná zítra ve 20.15 hod. a živě ho vysílá ČT Sport.