Zápas, který nesl všechny znaky začátku přípravy, se nakonec přítomným divákům určitě líbil, neboť i přes porážku domácích viděli útočný fotbal a jedenáct branek (4:7).

„Jsme jako všechna ostatní mužstva teprve na začátku poměrně krátké letní přípravy. Zkoušeli jsme šest nových hráčů většinou z nižších soutěží a mohu říci, že jsem byl mile překvapen naším výkonem," uvedl zkušený trenér Rapidu Jaromír Mysliveček. „Hrál se oboustranně velmi pěkný technický fotbal, ve kterém útočná fáze u obou týmů převyšovala obrannou. Přes výhru nám zápas ukázal, na kterých postech je třeba tým ještě doplnit," byl spokojen se zdařilou herní přípravou kouč plzeňského Rapidu.

Jeho protějšek na lavičce Sokola Lhota, bývalý ligový hráč Plzně a Bohemians Luděk Kopřiva, vystřídal po sezoně Josefa Humeníka. „Utkání neslo všechny znaky prvního zápasu, rovněž my jsme zkoušeli pět nových hráčů. Co se týče přípravy, určitě splnilo účel, ukázalo nám, na čem musíme nejvíce zapracovat. Výsledku nepřikládám velkou váhu, o velkém počtu inkasovaných branek rozhodly naše chyby v rozehrávce," zhodnotil duel nový kouč Lhoty.

Také on by rád mužstvo před zahájením mistrovských soutěží posílil. „Do každé řady bych rád získal jednoho kvalitního hráče. Naší představou je hrát coby nováček v I. B třídě důstojnou roli a já věřím, že to zvládneme," tvrdí trenér Luděk Kopřiva.