Domácí si vzpomněli na báječný podzim, kdy, ač nováček soutěže, pořádali před vlastními fanoušky střelecké manévry.

Tentokrát nastříleli čtyři góly, aniž by inkasovali. Zásahy do černého byly navíc pohledné a jeden z nich doslova kuriózní.

První dva góly Bauera a Veselého padly hlavou po přesných centrech Mužíka a třetí vstřelil samotný nahrávač.

To byla rarita.

Mužík si postavil míč na trestný kop kousek za hranicí velkého vápna, všichni čekali na píšťalku sudího, hosté jen pomalu stavěli zeď a v ten okamžik domažlický borec poslal míč lehce do sítě.

Gól platil, neboť rozhodčí nesignalizoval, že by se mělo čekat na jeho hvizd. A čtvrtá branka padla po úniku Kovaříka. Po jeho pasu obešel Veselý brankáře a zasunul míč do prázdné svatyně.

„V první půli jsme hráli dobře, aktivně. Vypracovali jsme si řadu šancí, ale vstřelili jsme jen dva góly. Mělo jich být víc,“ hodnotil první poločas domažlický trenér Stanislav Purkart.

Po obrátce sice domácí trochu polevili, přesto se kouč dočkal premiérové výhry ve druhém zápase na domažlické lavičce. „Hosté se zvedli, nastřelili břevno, a kdyby se jim podařilo snížit, měli bychom to těžké. Potom se nám ale podařilo přidat další dva góly a už to bylo jasné,“ říkal Purkart. „Podali jsme daleko lepší výkon než předtím v Karlových Varech, což je příslib do dalších utkání.“

Ve středečním vloženém kole hrají Domažlice venku s rezervou Mladé Boleslavi.

Juniorka plzeňské Viktorie vyjela o víkendu za soupeřem do Písku, který se v soutěži usilovně zachraňuje.

Hostující mladíci vstoupili do utkání velmi dobře a po devíti minutách skórovali. Po rohovém kopu se hlavou prosadil stoper Libotovský. Za chvíli však Klavík skóre srovnal, otěže důležitého střetnutí převzali domácí, což po obrátce potvrdil vedoucím gólem Malý. Hostující juniorka Viktorie sice i poté mocně útočila, ale srovnat stav nedokázala.

„Pro diváka to byl zajímavý zápas,“ suše konstatoval jeden z dvojice plzeňských trenérů Martin Lepeška. Když ale rozebíral utkání, byl ke svým svěřencům kritický. „Oba inkasované góly padly po našich chybách, kdy místo jednoduchého odkopu volili hráči složitější variantu. A to se nám vymstilo. Domácí nás ale předčili i v důrazu,“ stěžoval si plzeňský trenér. Juniorka Viktorie ve středečním vloženém 33. kole přivítá v 17 hodin v Luční ulici Českou Lípu.