Doubravka, která se na jaře prezentuje pohlednou hrou, už má záchranu jistou. Navíc se všechno sešlo tak, že plzeňský klub může bojovat o medailové příčky. A upřímně, kdo by to byl po zpackaném podzimu čekal. To Přeštice čeká tuhý boj o záchranu až do posledních kol. Svěřenci trenéra Ivana Kovácse sbírají body zejména v domácím prostředí. Na cizích hřištích se jim ale nedaří. První jarní venkovní výhra totiž ne a ne přijít. Na Senku se ale všechno mělo změnit.

Začátek utkání byl z obou stran velmi opatrný. Bylo vidět, že ani jeden z týmů nechce udělat zbytečnou chybu, která by vedla k úvodní brance soupeře. Dalo by se říci, že první půl hodina byla díky této svázané taktice obou protivníků pro nezaujatého diváka spíše velkou nudou.

Po třiceti minutách utkání se ale vše změnilo. Přicházely totiž šance na obou stranách a hra se přelévala ze strany na stranu. Velmi nebezpečná byla levá strana Přeštic, na které operoval zejména agilní Vladislav Fiala. A ve 36. minutě právě ex-lhotský fotbalista utekl domácím borcům a centroval do vápna na své spoluhráče. Jeden z domácích defenzivních hráčů ale ve skluzu jeho přihrávku zblokoval. Nutno říct, že rukou, takže se měla pískat penalta. Píšťalka zkušeného hlavního arbitra Aleše Šoba ale zůstala němá.

Hned z protiútoku mohli udeřit domácí. Po přihrávce kanonýra Ungra ale doubravecký záložník David Brabec mířil vysoko nad branku. Další šance domácích po rohovém kopu nebezpečná nebyla. Petr Knakal mířil hlavou z těžké pozice jen do boční sítě klece Matyáše Šampalíka. Těsně před přestávkou zahrozili opět hosté. Po levé straně se krásně uvolnil nebezpečný Vladislav Fiala a levou nohou hledal ve vápně spoluhráče Ansumu. Tomu ale k ohrožení branky domácích chyběl krůček.

Druhý poločas začal stejně, jako skončilo dějství první - ve velkém tempu. A první šance na sebe nenechala dlouho čekat. Ghanský fotbalista Musa Ansuma sklepl míč na nabíhajícího Pavla Beštu, který se následně ocitl v dobré pozici. Tygřím skokem ale jeho pokus zblokoval doubravecký Petr Knakal na rohový kop. O malou chvíli později zahrozili také domácí borci. Na levé straně se k odraženému míči dostal Daniel Sýs, jeho tečovanou ránu ale přeštický brankář Šampalík v klidu pokryl.

V 54. minutě měli další slibnou příležitost ke skórování hosté. Tvrdá střela útočníka Pavla Bešty ale mířila jen do boční sítě. O čtrnáct minut později se domácí fotbalisté dočkali kýžené branky, ale jejich radost zhatil zvednutý praporek pomezního rozhodčího. Ofsajd, gól tedy neplatil…

V závěrečné pasáži zápasu byli o něco aktivnější hosté z Přeštic, kteří nakonec vstřelili jedinou branku utkání. Prosadila se zimní posila Musa Ansuma, který svému týmu zajistil směrem k setrvání v soutěži veledůležité tři body. Doubravka doma poprvé na jaře prohrála.

Senco Doubravka – Přeštice 0:1 (0:0)

Branka: 80. Ansuma. Rozhodčí: Šob – Haleš, Novotný. ŽK: 27. Knakal, 55. Morávek, 78. Roubal, 88. Petrželka – 58. Lecjaks. Diváci: 100.

Senco Doubravka: Luhový – Petr (86. Do Thanh Tung), Novák, Knakal, Morávek (58. Petrželka), Krejčí (78. Stružka), Světlík (46. Skopový), Sýs, Brabec, Roubal, Ungr. Trenér: Luboš Vašica.
Přeštice: Šampalík – Duchek, Rodriguez, Milota, Lecjaks, Zdeněk (12. Kuhajda, 30. Möglich), Blahoudek, Ansuma, Sýkora, Fiala (90. Jakub Bešta), Pavel Bešta (86. Strejček). Trenér: Ivan Kovács.

Utkání první fotbalové ligy žen v Dobřanech mezi domácí Viktorií Plzeň a Slavií Praha
Fotbalistky Viktorie zlobily v první půli Slavii