Fotbalový útočník Tomáš Poznar přišel před měsícem do Plzně ze Zlína. Ve čtvrtek odehrál celé utkání v rámci skupiny Evropské ligy na hřišti Austrie Vídeň, kde viktoriáni získali bod za bezbrankovou remízu.

„Bod bereme. V závěru jsme si to trochu zkomplikovali, vypadli jsme i v některých pasážích hry. Je to pro nás plusový bod," míní.

Jaké pocity převládají? Spokojenost s bodem nebo nespokojenost s výkonem?
Je to takové smíšené. 
V některých pasážích zápasu jsme Austrii přehrávali, někdy zase přehrávala ona nás. Naše obrana pracovala dobře, ale v útoku to bylo špatné. V tomto směru musíme být kritičtí. Měli jsme tam chvílemi některé laciné ztráty, toho se musíme 
v dalších zápasech vyvarovat.

Podepsala se na vás únava z cestování a agresivního stylu hry?
Zápasů je samozřejmě hodně a někde se to musí projevit. Vymlouvat se na to ale nebudeme. Víme, kde nás tlačí bota. Musíme být agresivnější do koncovky.

Jak vám sedí náročný herní styl trenéra Pivarníka?
Mně to nevadí, protože tvrdá práce přináší ovoce. Bereme bod z venku, ale chceme být lepší. Samotného mě mrzí několik ztrát míče, toho se musím vyvarovat, abych byl přínosnější.

Co zápasy na evropské scéně? Jak jsou náročné?
Je to opravdu o něčem jiném, než jsem si myslel. Jde o fotbal skvělých hráčů, je to hodně rychlé a postupně si na to zvykám. Protihráči vás rychle napadají, nemáte na nic čas. Hlavně Austria byla důrazný a silový tým, její stopeři i střední záložníci hráli velice dobře.

Získaný bod je tedy pro vás dobrý?
Ano. Kdybychom prohráli, bylo by to horší. Takhle jsme soupeře obrali, pro nás je to do tabulky dobrý bod.

Proti vám stál v obraně český zadák Patrizio Stronati. Jak se vám proti němu hrálo?
Pamatuji si ho ještě z dob, kdy hrál za Baník. Je to silový hráč a v zápase s námi to potvrdil. Byl ale nerozehraný, a tak se chvílemi bál hrát, nicméně podal slušný výkon. Jejich obranu jsme každopádně měli více provětrat.

Dorazilo za vámi několik stovek fanoušků. Byli slyšet?
Byli slyšet, a hodně. Kotel Austrie byl sice větší a měl také výhodu v tom, že byl blíže hřišti, ale od našich fanoušků to byla skvělá podpora. Moc jim děkuji za to, že do Vídně vážili cestu v tak hojném počtu. Je to famózní.