Fotbalisté Viktorie Plzeň podlehli v Jihlavě 1:2 a jejich náskok na Spartu se ztenčil opět na jediný bod.

„Jsme hodně nespokojeni. Před týdnem jsme porazili Spartu a v Jihlavě jsme chtěli tyto body potvrdit, což se nepovedlo," mrzelo útočníka Viktorie Stanislav Tecla, který v utkání proti svému bývalému klubu přišel na hřiště v roli náhradníka v 62. minutě.

„V zápase proti Vysočině nám chyběl důraz, aktivita i trocha štěstí," viděl prohraný duel Tecl.

S výsledkem ani s výkonem nemohl být spokojen ani kapitán Plzně David Limberský.

„Nepodali jsme dobrý výkon, a i když jsme v závěru sahali aspoň po bodu, gól už jsme nedali," konstatoval po nevydařeném utkání na Vysočině David Limberský.

Pokud chce Plzeň přezimovat v čele tabulky, další klopýtnutí si už nesmí dovolit.

„Sice jsme prohráli, ale zůstáváme v tabulce první. Zápas v Jihlavě si určitě detailně rozebereme a z chyb se do příště poučíme," slibuje reprezentační zadák.

Posledních deset minut si zahrál i zkušený středopolař Pavel Horváth.

„Pravděpodobnost, že se dostanu na hřiště je větší, když prohráváme, jsem ale stoprocentně připraven. Na hřiště jsem se dostal v závěru utkání a bohužel jsem nepomohl k tomu, abychom získali alespoň bod," mrzelo Horvátha.

Utkání v Jihlavě je podle něj důkazem toho, že česká nejvyšší soutěž je vyrovnaná. „Znovu jsme se přesvědčili, že v naší lize může prohrát každý s každým. Před zápasem jsou vždycky nějaké prognózy, ale je třeba je potom potvrdit na hřišti," míní.

„Do konce sezony ale zbývá ještě hodně utkání, takže budeme mít čas tuto prohru napravit," dodává Horváth.