Mohlo by se zdát, že utkání na Vysočině bude zápasem s papírově slabším soupeřem.

Jenže tohle si fotbalisté Viktorie nesmí připustit ani v nejmenším. A dobře to ví i trenér Plzně Miroslav Koubek.

„K utkání v Jihlavě musíme přistoupit se stejně vysokou hladinou motivace jako do zápasu se Spartou. V první lize je každý zápas těžký," je si vědom trenér Koubek.

Pokud jeho svěřenci nechtějí promarnit vítězství nad Spartou a ztratit čtyřbodový náskok na svého největšího rivala, musí v neděli na Vysočině zvítězit.

„Dosáhnout stejné úrovně ctižádosti, týmového odhodlání a motivace, to je dobrý předpoklad pro pozitivní výsledek zápasu. Ano, do Jihlavy jedeme vyhrát, byť náš protivník je v poslední době zdatný," prohlásil plzeňský kouč.

Na Vysočině čeká Viktorii mužstvo, které se po výměně trenéra zvedlo výsledkově i herně, čtyřikrát pod koučem Kučerou neprohrálo.

„V posledních týdnech zlepšená výkonnost v kombinaci s posílenou psychikou tvoří z Jihlavy odhodlaného soupeře. Plně si to uvědomujeme a musíme si na to dát pozor," upozorňuje Koubek.

Je tu ještě jedna skutečnost, kterou musí brát Západočeši na vědomí.

Jihlava to na Plzeň umí.

Poslední dva vzájemné souboje v Jihlavě byly velice vyrovnané. V létě 2012 se zrodila remíza 2:2, o rok později se radovala z těsné výhry 2:1 Viktoria. Na škodu není ani připomenout poslední vzájemné měření sil v Plzni, které letos na jaře skončilo remízou 1:1.

A Jihlava si na Plzeň věří i tentokrát.

„Velkou sílu soupeře respektujeme, na druhou stranu máme potřebné sebevědomí, chceme využít domácího prostředí, podpory publika a zabojovat o tři body," uvedl trenér Jihlavy Roman Kučera.

„Především budeme chtít eliminovat silné stránky soupeře a neinkasovat. V reprezentační formě hraje záložník Hořava a na hrotu bude velmi nebezpečný buď Holenda, nebo náš bývalý hráč Tecl. Předpokládám, že důvěru dostane Standa, který se v Jihlavě bude chtít představit v co nejlepším světle," dodal Kučera.

O utkání s lídrem první ligy je na Vysočině velký zájem, pořadatelé lákají fanoušky na vepřové hody.

Postará se Viktoria, aby domácím fanouškům na jelítka či jitrnice přešla chuť?