„Víme, že to bude podobné jako první zápas v Teplicích, hodně těžké a náročné. Nic se ale nemění na tom, že chceme postoupit," potvrzuje asistent trenéra Viktorie Jiří Skála.

Malou výhodou Západočechů je, že dokázali na půdě soupeře vstřelit gól, což může hrát v odvetě svoji roli. K postupu do semifinále jim tak bude stačit výhra 1:0.

„Nemáme to rozehrané špatně, stačí nám vyhrát 1:0. My ale určitě na tento výsledek hrát nebudeme, chceme vyhrát větším rozdílem a postoupit," uvedl útočník Viktorie Plzeň Jan Chramosta.

Stejně přemýšlí i asistent trenéra Jiří Skála. „I přes prohru je pro nás výsledek přijatelný a pohárová matematika je jasná. Chceme vyhrát a postoupit, rádi bychom si zahráli finále," zdůrazňuje asistent trenéra, který v době své hráčské kariéry oblékal dresy obou klubů, Plzně i Teplic.

Viktoria přitom v prvním utkání na severu Čech sahala po výhře, když vedla brankou Rajtorala ze 76. minuty. V posledních deseti minutách ale po chybách dvakrát inkasovala a o vítězství přišla.

Trenér Koubek dal v prvním utkání v Teplicích příležitost hráčům, kteří v lize nedostávají takový prostor, celý zápas odehrál na levém kraji obrany i mladík Medveděv. „Určitě nás to zamrzelo. Na to, v jaké jsme hráli sestavě, to byl dobrý zápas, ale bohužel jsme v posledních deseti minutách udělali dvě zbytečné chyby a prohráli. To se ale ve fotbale stává," míní Skála.

Teplice o víkendu kvůli ligové předehrávce se Slováckem odpočívaly, čekají je tak tři soutěžní zápasy s Plzní za sebou – po dvou duelech v poháru ještě třetí v lize doma v neděli. „Máme takový trojboj. První set jsme vyhráli, uvidíme, jak dopadnou další dva," řekl teplický kouč Petr Rada.

Utkání začíná v Doosan Areně v 18.00 hodin.