V novodobé české historii se to povedlo pouze třem tuzemským týmům, naposledy ale už před devíti lety.

Skvělé jsou nejen výsledky, ale také odvážný způsob hry, který trenér Západočechů Pavel Vrba dlouhodobě preferuje. Viktoria si získává respekt v Evropě a je si dobře vědoma, že další soupeři po skalpu Italů těžko toto mužstvo podcení. „Fenerbahce Istanbul už s námi bude počítat trochu jinak než Neapol," je si vědom Stanislav Tecl, nová posila červenomodrých.

Pochvaly na adresu hráčů nezaznívají jen ze ´starého´ kontinentu, ze zámoří vychválila mužstvo kapitána Horvátha na facebooku hokejová superstar Jaromír Jágr. „Klobouk dolů. Všichni hráči – Horváth, Darida a hlavně trenér Vrba jsou neskuteční," poznamenala osmašedesátka.

Lichotky jsou jistě příjemné, důležité jsou ale pochopitelně i bonusy, které klubu přicházejí. Už teď vyinkasovala Plzeň přes 80 milionů korun. A může být líp, při vítězství v Evropské lize by čekala na Viktorii pětimilionová prémie – v eurech! Nemožný úkol? Pavel Vrba by rád napodobil pražskou Slávii, která v ročníku 1995/96 dokráčela v tehdejším Poháru UEFA až do semifinále. „Chtěli bychom Slavii napodobit. Tenkrát také postoupili na úkor italského soupeře, takže je trochu kopírujeme," dodal s úsměvem.

Sedmého března přivítá v osmifinále Viktoria v Doosan Areně istanbulský Fenerbahce. Neuzavře se tím kruh? 29. července 2010 zahájila Plzeň evropské tažení s Besiktasem Istanbul. „Tehdy nás o lepší výsledek připravila nezkušenost," vzpomíná Vrba. Teď už Turci takové štěstí mít nebudou, čeká je protřelý evropský tým.

Lístky na domácí zápas budou v prodeji od středy pro permanentkáře, v neděli začne volný prodej. Ceny zůstanou stejné jako na Neapol, od 600 do 1200 korun.