V utkání staršího dorostu patřil úvod Opavě, která se už ve 14. minutě ujala vedení. Plzeňané postupně vyrovnali hru a už za dvě minuty srovnal skóre Mudra. Plzeň získala postupně převahu a ve 23. minutě ji vyjádřila druhým gólem, který zaznamenal Dvořák. Do kabin šla Viktoria s jednobrankovým vedením, mohla dokonce vést dvě branky, kdyby Štverák proměnil v závěru první části hry stoprocentní šanci.

Hosté nevyužité příležitosti litovali už brzy po zahájení druhého poločasu, kdy ofenzivně hrající domácí ve 48. minutě vyrovnali. Jenže Viktoria se s nerozhodným stavem nesmířila a rovněž se vrhla do útoku. Nejdříve vstřelil gól vstřelil Staněk, ale sudí jej neuznal. Stejný hráč si vše vynahradil v 76. minutě, kdy překonal opavského gólmana a dostal Západočechy do vedení. Jednobrankový náskok potom Plzeň taktickou hrou uhájila.

„Byl to hodně těžký zápas proti ofenzivně hrajícímu týmu. V Opavě se nevyhrává, nedokázaly to tady Ostrava ani Brno. O to více si výhry vážím,“ uvedl trenér Viktorie Karel Krejčí. „Opava je skvělá ve hře dopředu, což také v zápase s námi prokázala. My jsme ale dokázali využít slabin v její defenzivě a to rozhodlo o našem zaslouženém vítězství,“ dodal spokojený kouč Viktorie, která si tak upevnila druhé místo v tabulce za vedoucí Sigmou Olomouc.

Husarský kousek se podařil mladším dorostencům Viktorie, kteří ještě tři minuty před koncem prohrávali 0:1, ale dvěma góly strhli výhru na svou stranu. V 77. minutě nejprve vyrovnal hlavičkou stoper Kysela a v nastaveném čase rozhodl o výhře Plzně Aubrecht. V první půli za stavu 0:1 neproměnil plzeňský Pěnička pokutový kop.

Starší dorost

Opava – Viktoria Plzeň 2:3 (1:2).
Branky Plzně: 16. Mudra, 33. Dvořák, 76. Staněk.
Viktoria: Houdek – Blažek, Nový, Bauer, Mandous – Mudra, Staněk, J. Dvořák, Puchmertl – Herák, Štverák (89. Mašek).

Mladší dorost

Opava – Viktoria Plzeň 1:2 (1:0).
Branky: 77. Kysela, 80. Aubrecht.
Viktoria: Cipra – Kysela, Karpíšek, Štefl, Kubek – Aubrecht, Janeček, Štípek (65. Šíša), Beránek (71. Filinger) – Pěnička, Kocour (45. Demjan).